Ligdeki son altı maçından beşini 1-0'lık skorla kazanan Claudio Ranieri yönetimindeki Leicester City, sahasında bugüne kadar rakibiyle oynadığı beş maçta da mağlup olmayan Sunderland'e konuk oldu.

Premier Lig'de son 15 maçının 14'ünde ilk yarıda gol yemeyen ve bu maçta da kalesinde gol görmeyen Leicester City, skor tabelasını lehine değiştirme çabalarında başarılı olamadı ve iki takım soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Bu sezon asistleri ve golleriyle takımın skor yüküne büyük katkıda bulunan Vardy, karşılaşmanın 66. dakikasında Drinkwater'ın pasıyla ceza alanına girdi ve açısının daralmasına karşın yaptığı etkili vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 26 yaşındaki İngiliz futbolcu Drinkwater'ın bu sezon yaptığı beş asistin tamamını Vardy gole çevirdi.

Karşılaşmanın 90+5. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Vardy, kaleci Mannone'yi çalımlayarak topu boş kaleye gönderdi ve maçın skorunu ilan etti: 2-0 

Tarihinin ilk şampiyonluğu için mücadele eden ve gol yemeden üst üste beş maçtan da galibiyetle ayrılan Leicester City, puanını 72'ye çıkardı. 

Bu sezon toplam 21 gol atan atan Vardy, gol krallığı yarışında 22 golle zirvede yer alan Tottenham Hotspurlu Harry Kane'in ardından 20 gol barajını aşan ikinci futbolcu oldu. 29 yaşındaki futbolcu, 6 kez de asist yaptı. 

Leicester City gelecek hafta deplasmanda Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United'a konuk olacak.