Liverpool 1 - 2 Chelsea
9' 1 - 0 Emre Can  
14' 1 - 1 Gary Cahill
67' 1 - 2 Diego Costa

Premier League'de yenilgisiz liderliğini sürdüren Chelsea, geçen sezon şampiyonluktan ettiği Liverpool'a 11. haftanın dev mücadelesinde konuk oldu.

Anfield'daki mücadeleye Liverpool; Mignolet, Johnson, Skrtel, Lovren, Moreno, Gerrard, Emre Can, Henderson, Coutinho, Sterling, Balotelli 11'i ile çıktı. Türk asıllı oyuncu Emre Can, 11'de şans buldu.

Chelsea ise sahada; Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Matic, Fabregas, Ramires, Oscar, Hazard, Costa 11'i ile yer aldı.

Mücadeleye iyi başlayan Liverpool, 9. dakikada öne geçti. Emre Can'ın vuruşunda Cahill'e çarpan top aplara gitti ve Kırmızılar üstünlüğü ele geçirdi. Emre, Liverpool formasıyla ilk lig golünü de atmış oldu.

Chelsea ise bu gole cevap vermekte gecikmedi. 14. dakikada Liverpool ceza sahası içinde yaşanan karmbolde, Terry'nin kafa vuruşunu Mignolet çıkardı, boşta kalan topu Cahill kaleye yolladı. Mignolet'in bir kez daha çıkardığı topun tamamının kale çizgisini geçtiği gol çizgisi teknolojisi ile belirlendi ve skor 1-1'e geldi.

Chelsea, holün ardından oyun üstünlüğünü eline geçirip rakip alanda yaptığı presle Liverpool'un oyun kurmasını engellerken, çabalar sonucu de4ğiştirmedi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda iki ekip de kontrollü bir oyun sergilerken, 67. dakikada skor tabelası bir kez daha değişti. Soldan atağı sürükleyen Azpilicueta'nın ortasında Mignolet topa müdahale etti, ceza sahasına açılan topa sert bir vuruş yapan Digo Costa, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Takımını 2-1 öne geçiren Brezily asıllı İspanyol golcü, Premier Legaue'deki gol sayısını da 10'a yükseltti.

Kalan bölümde beraberlik için tüm kozlarını oynayan Liverpool, savunma güvenliğini ön plana alan ve kontralarla sonuç arayan Chelsea, rakibini 2-1 mağlup etti.

Bu arada 90. dakikada sakatlık geçiren Diego Costa'nın yerine Didier Drogba sahaya sürüldü. Liverpool'da ise golün sahibi Emre Can, 70. dakikada yerini Joe Allen'e bıraktı.

Premier League'deki 9. galibiyetini alan Chelsea, puanını 29'a çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Öte yandan yenilmezliğini 11 maça çıkaran Maviler, 2005-06 sezonundaki en iyi sezon başlangıcını yineledi ve rekorunu egale etti.

Kötü bir sezon geçiren Liverpool ise 14 puanda kalırken, zirvenin 15 puan gerisine düştü.