Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, “Aslında Manchester City’den sonra bir istirahat zamanı düşünüyordum. Ama Şampiyonlar Ligi’nde oynayan ve büyük bir kulüp olan Galatasaray’dan teklif gelince kabul ettim. Türkiye’de futbol son yıllarda gelişti. Her maç zor. Şu ana kadarki deneyimim pozitif” dedi.

Milan sorusuna kaçamak yanıt

‘Gelecekte Inter’e döner misin?’ sorusuna “Inter’de çok şeyler değişti. Artık bunun çok zor olduğunu düşünüyorum” şeklinde cevap veren Mancini, “Peki Milan?” sorusuna ise ilginç bİr yanıt verdi: “Hayatta neyin ne olacağı belli olmaz, neden olmasın! Ben bir teknik adamım ve her şey olabilir. Tabi bu yalnızca bana bağlı bir şey değil.”

Messi büyüledi

Öte yandan Mancini, Barcelona ile Real Madrid arasındaki mücadeleyi Fox Sport kanalı için yorumladı. Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanan ve Barça’nın 4-3 galibiyetiyle sona eren karşılaşma için deneyimli teknik adam, “Olağanüstü bir maç oldu. Dünyanın en iyi futbolcuları karşı karşıya geldi. İki takımın da savunmada yaptığı hatalar maça damga vurdu. Buna karşın iki takım da büyük efor sarfetti. Messi dünyanın en iyisi olduğunu attığı üç golle kanıtladı. Barcelona’nın defansındaki sorunun ise Mascherano’dan kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü bu oyuncu tam olarak bir savunmacı değil” değerlendirmesinde bulundu.

Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’ye ayrı bir parantez açan İtalyan çalıştırıcı, “Messi doğuştan futbolcu ve gerçekten fantastik bir oyuncu. Katalan ekibinin onunla gelecekte yollarını ayıracağını düşünmüyorum. Zaten Barça’dan daha iyi neresi var ki?” ifadelerini kullandı.

Barça’nın sezon başında Santos’tan kadrosuna kattığı Neymar ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Mancini, “Büyük bir yetenek. Ancak daha tam olarak Barcelona’ya uyum sağlamadı. Hala çok genç ve uyum süreci kolay değil. Ancak onu bu takımda iyi bir kariyer bekliyor” şeklinde konuştu.

(Skorer)