Milli takım Finlandiya galibiyetiyle umutları yeniden yeşertti

Grupta üçüncü Ukrayna’yı puan olarak yakalayan ay-yıldızlılar, grup ikinciliği için İzlanda ile kapışacak. Ekim ayındaki maç ‘Rusya vizesi’ anlamına gelecek

Yayınlanma
2018 Dünya Kupası elemelerine çok kötü bir başlangıç yapan ve ilk 3 maçtan sadece 2 puan çıkarabilen Milli Takım, Kosova’nın ardından kritik Finlandiya engelini de kayıpsız geçerek umutlarını yeniden yeşertti. Son iki galibiyetle puanını 8’e yükselten ay-yıldızlılar üçüncü sıradaki Ukrayna’yı puan olarak yakalarken, ikincilik için İzlanda’nın ensesine yapıştı. Türkiye’nin 5 puan gerisinde kaldığı Hırvatistan’ı geçip grup lideri olarak doğrudan Rusya’ya gidebilmesi uzak bir ihtimal olarak görülüyor. Bu durumda millilerin gerçek hedefi ise 9 gruptaki en iyi 8 ikinci arasına girip play-off şansını zorlamak olacak. Milliler haziran ayındaki Kosova maçını da kayıpsız atlatarak eylül ve ekimdeki ‘ikili maçları’ final havasına sokmak amacında. 

En büyük kozumuz seyircimiz
Türkiye, eylül ayında Ukrayna ve Hırvatistan ile ekim ayında da İzlanda ve Finlandiya ile karşılaşacak. Kosova ile oynayacağımız haziran ayında grup ikincisi İzlanda’nın lider Hırvatistan ile kapışacak olması bizim için avantaj olacak. Hırvatların, İzlanda’yı yenmesi grup ikinciliği için Türkiye’nin önünü açması anlamına gelecek. Şimdi Fatih Terim ve talebelerinin en büyük hedefi, Türkiye’nin son iki maçtaki kazanma alışkanlığını devam ettirip, ekim ayındaki İzlanda maçına kadar kayıpsız yola devam edip, ‘final’ niteliği taşıyan bu maçı kazanarak play-off’a kalmak ve Rusya’ya vize alabilmek. İzlanda ile deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 2-0 kaybeden Türkiye’nin en büyük kozu ise bu maçı içeride oynayacak olması. Son dönemde Anadolu’da oynadığı maçlarda büyük bir taraftar desteğine ulaşan milliler ‘finali’ kazanıp Dünya Kupası’na gitmeyi hedefliyor. 

Yorumlar