İngiltere Premier Lig'de Liverpool ile şampiyonluk yarışının belki de en önemli maçlarından birine çıkacak olan Manchester City'de gündem Jose Mourinho. Sunday People'dan Steve Bates'e konuşan Manchester City'nin Menajeri Manuel Pellegrini, şampiyonluğu kendi takımı ve Liverpool hak ettiğini, Chelsea'nin oynadığı futbolla şampiyon olmasının haksızlık olacağını söyledi.
Mourinho'yu futbolu katletmekle suçlayan Pellegrini "Sadece savunma yaparak başarı kazanmak bana göre değil. Bu bir oyun ve bu oyunu daha zevkli hale getirmeliyiz. Liverpool Chelsea'den 25, biz ise 19 gol fazla atmışız. Bu durum Mourinho'nun oyunu nasıl sıkıcı bir hale getirdiğini gösteriyor" dedi.
Futbolun tribünlere heyecan vermesi gereken bir spor olduğunu belirten Pellegrini "Rakiplerinden daha fazla gol atan Liverpool ve Manchester City yerine sadece savunmayı düşünen Chelsea şampiyon olursa büyük hayal kırıklığına uğrarım. Sadece ben değil tüm futbol severler de benim gibi hayal kırıklığı yaşar" şeklinde konuştu.
Pellegrini konuşmasını "Savunmanın önemsiz olduğunu söylemiyorum. Bir takım hem savunma hem de hücum yapabilmeli. Sadece savunma yaparak tek gollü galibiyetlerin peşinden koşmanın yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorum. Büyük takımlar büyük takım gibi oynamalı. Tek golün üzerine yatmamalı" diyerek tamamladı.