Newcastle United 2 - 1 Chelsea
57' 1 - 0 Papiss Cisse  
79' 2 - 0 Papiss Cisse  
81' Steven Taylor - Kırmızı kart
83' 2 - 1 Didier Drogba

Premier League'de namağlup liderliğini sürdüren Chelsea, 15. haftanın açılış maçında Newcastle United'a konuk oldu.

Newcastle United sahaya; Elliot; Janmaat, Coloccini, S.Taylor, Dummett; Sissoko, Tiote, Colback; Ameobi, Perez, Cabella 11'i ile çıktı.

Chelsea ise sahada; Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Mikel, Fabregas; Willian, Oscar, Hazard; Diego Costa 11'i ile yer aldı.

İlk yarısı fazla pozisyona sahne olmayan mücadelede kaleci Elliot, sakatlığı nedeniyle ikinci yarıya çıkamadı ve Alnwick kariyerinde ilk kez ligde forma giymiş oldu.

53. dakikada Cabella'nın yerine oyuna dahil olan Papiss Cisse, 57. dakikada takımını öne geçirdi. Soldan Ameobi'nin içeriye yolladığı topu Cahill kesemedi, altıpasa düşen meşin yuvarlağı Cisse ağlara gönderdi. Chelsea, tüm resmi maçlar göz önüne alındığında 498 dakika sonra kalesinde gol gördü.

61. dakikada Oscar'ın yerine Schürrle; 67. dakikada Willian'ın yerine Drogba ve Azpilicueta'nın yerine de Luis oyuna dahil olurken, Chelsea beraberlik golü için tüm riskleri almaya başladı.

78. dakikada Chelsea gole çok yaklaştı. Ivanovic'in sağdan içeriye çıkardığı topa bekletmeden vuran Hazard, yan direği geçemedi.

Bu pozisyonun hemen ardından Newcastle farkı 2'ye çıkardı. Ani gelişen atakta savunmanın arkasına sarkan Sissoko, istediği vuruşu yapamasa da topu yanındaki Cisse'ye çıkardı, Senegalli golcü de kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

81. dakikada Newcastle United 10 kişi kaldı. Ivanovic'i sert bir müdahale ile durduran Taylor, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kullanılan serbest atışta ceza sahasına doğru gelen topu kafayla ağlara yollayan Drogba, Chelsea'yi umutlandırdı.

Kalan bölümde puan için bastıran Maviler, aradığı golü bulamadı ve Newcastle United, sahadan 2-1 galip ayrıldı. 24. resmi maçında kaybeden Chelsea, ligdeki ilk yenilgisini aldı ve 36 puanda kaldı. Newcastle ise puanını 23'e yükseltti.