İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'ya, kamuoyunda "Neymar olayı" olarak bilinen soruşturmadan iyi haber geldi.

Barcelona Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Mahkeme hakimi Pablo Ruz'un dava açılması talebine yapılan itirazın kabul edildiği ve soruşturmanın durdurulduğu belirtildi.

Barcelona İl Mahkemesi'nin söz konusu kararının ardından Barcelona Kulübü ile başkanı Josep Maria Bartomeu ve eski kulüp başkanı Sandro Rosell'in davadaki sanıklık hali düştü.

Soruşturmanın bundan sonraki aşamasında, mahkemenin tüm suçlamaları ve savunmaları yazılı olarak tekrardan talep etmesi bekleniyor. İspanyol basını, mahkemenin bu kararından sonra soruşturmanın kapatılması olasılığının da yükseldiğini öne sürüyor. 

Santos'tan Barcelona'ya 2013 yılında transfer edilen Neymar'ın bonservisine ödenen paranın maliyeden saklanarak vergi kaçırıldığı iddiasıyla açılan söz konusu soruşturmada savcılık, Bartomeu için 2 yıl 3 ay, Rosell için de 7,5 yıl hapis talep ediyordu. Ayrıca Barcelona'nın da 62,6 milyon avro tazminat ödemesi isteniyordu.