Samuel Eto'o ve Rafael Van der Vaart transferlerinin gündemde olmadığını ifade eden Orman, Manuel Fernandes ile fiyat ne olursa olsun sözleşme yenilemeyeceklerini söyledi.
İşte Orman'ın açıklamaları:
"Beşiktaş geçen sene başında Önder Özen'in gelmesiyle tam anlamıyla profesyonellik kazandı. Ben ve yönetici arkadaşlarımız onların yönlendirmesiyle hareket ediyoruz. Şu anda bize gelmiş herhangi bir rapor yok. Futbol yönetimimiz eminim ki önümüzdeki senenin takımıyla alakalı çalışmalar yapıyor.
"LONDRA'YA ETO'O İÇİN GİTMEYECEĞİM"
Doğrudur Londra'ya gideceğim. Ama Londra'ya Eto'o için gitmeyeceğim. Yeni stadyum yapıyoruz. Yeni stadyum için yarı organik bir çim düşünüyoruz. Onu göreceğim. Stat yönetimiyle ilgili bir şirketle görüşeceğim. Eto'o çok önemli bir isim. Ancak kimse büyük beklentiler içerisine girmesin. Beşiktaş'ın durumu güllük gülistanlık bir gül bahçesi değil. Tabii ki ben de dahil olmak üzere yeni stat için seyredeceğimiz müthiş transferler istiyoruz.
"VAART KONUSU ÖNÜME GELMEDİ"
Van Dert Vaart'ın menajerinin ''Beşiktaş'la anlaştık'' sözleri beni ve kurumumu pek ilgilendirmiyor. Herhangi bir oyuncu için önüme bir liste gelmedi. Biz ancak gerçekleştirme imkanımız olduğu zaman konuşuruz. Şuan öyle bir durum söz konusu değil.
"FENERBAHÇE DERBİSİNDE GERGİNLİK YAŞANMAZ"
Her derbinin kendine özgü havası olur. Ancak gerginlik olacağını zannetmiyorum. Derbi maçıyla E-Bilet uygulaması başlıyor. Hiçbir taşkınlık olacağını düşünmüyorum. Fenerbahçe ezeli rakibimiz edebi dostumuz."
"HERKESİN KENDİNE GÖRE HESABI VAR"
Başkan Orman, sosyal medyada Fenerbahçe ikincilik için Beşiktaş'ı istiyor iddialarına karşılık; ''Bunlar boş vakti çok olan insanların çıkardığı dedikodu. Elinde hesap makinası olan herkes bu durumun doğru olmadığını anlar. Herkesin kendine göre hesapları var.
"MELO'NUN DAHA CENTİLMEN OLMASINI ÜMİT EDERİM"
"Melo benim oyuncum değil. Bir yorum yapmam doğru olmaz. Ancak bir sporsever olarak sahadaki davranışlardan rahatsız olmamam mümkün değil. Benim irademle çözeceğim bir durum yok. Benim oyuncum değil. Federasyon Başkanı değilim. Ona ceza veren kurum değilim. Melo'nun daha centilmen bir oyuncu olmasını ümit ederim.
"BİZ TRANSFERLERİMİZİ 5+0+3'E GÖRE YAPTIK"
Biz 5+0+3 kuralı konuşulduğunda Federasyon yetkilileriyle konuştuk. 'Israrcı mısınız?' dedik, 'bu kural değişir mi?' dedik. Bize 'hayır değişmez' cevabı verildi. Bu sisteme göre en rahat transferi yapacak takım biziz. Ancak rakiplerimiz değil. Bu onların hatası. Onlar hata yaptı diye, onları ödüllendirip kendimizi cezalandıracak değilim.
"FERNANDES SÖZLEŞME YENİLEMEYE DEĞER BULDUĞUMUZ BİR OYUNCU DEĞİL"
Fernandes'le kesinlikle sözleşme yenilemeyeceğim. Ne fiyat olursa olsun yenilemeyeceğim. Bizim sözleşmesini yenilemeye değer bulduğumuz bir oyuncu değil. Ve ilgilenmiyoruz. Almeida Beşiktaş'a uyum sağladı. Bundan sonrası Almeida'nın menajerleri ve ekibimizle olan görüşmelerdir. Netleşmediğine göre finale gelemediler. Gökhan Töre bizim evladımızdır. Biz ona yuvamızı açtık. Kariyerindeki en önemli çıkışını burada yaptı. Bizim onun üzerinde hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Gökhan'la ilk etapta anlaşmamız lazım. Biz sonra Rubin Kazan'la görüşürüz."
"BEŞİKTAŞ İKİ SENE ÖNCE İFLAS ETMİŞTİ..."
Demirören'in 'Fikret Orman'ın çalışmalarını takdirle izliyorum' açıklamalarına karşılık "Demirören, Beşiktaş'a başkanlık yapmış bir isim. Beşiktaşlı biri. Ben de Beşiktaş için mücadele eden birisiyim. Arkadaşlarımla imkansızı, imkanlı hale geçirmek için uğraşıyoruz. İki sene önce aldığımız kulüp iflas etmiş bir kulüptü. Şimdi ise her branşta borçlarımızı ödeyip borçlarımızı azalttık. Demirören'in söyledikleri hoşuma gitti. Takdir edilmek hoşuma gider.
"HİBE KONUSU ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALAR ÇÖZÜLEBİLİR"
Biz sayın Demirören'le devamlı konuşuyoruz. Bu konunun çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Biz duruma çok yapıcı yaklaşıyoruz. Menfaatlerimiz gereği bu durumu çözmeliyiz. Onun da bizim dediklerimizi gayet iyi anladığını düşünüyorum. Bu konu önümüzdeki haftalar çözülecek gibi duruyor. Şartlar ne olur bu sonra ortaya çıkar.
"BİLİC VE ÖNDER ÖZEN ARASINDA SORUN YOK..."
Ben ve arkadaşlarımız Önder Özen'in patronuyuz. Bizim sorunumuz olursa sayın Özen zaten ayrılır. Şu ana dek uyumlu bir şekilde gidiyoruz. Bunlar futbol camiasında olan şeyler. Biz mutlu bir aileyiz. Sorunları olan ancak sorunları çözebilen bir aileyiz. Ben hem Bilic hem Özen'le konuşuyorum. Bir problem olduğunu ne duydum ne hissettim.
"BİLİC BEŞİKTAŞ'A İYİ UYUM SAĞLADI"
Bilic Beşiktaş'a çok iyi bir uyum sağladı. Biz yapı olarak mütevazi bir kulübüz. Bütçe olarak değil hareket olarak. Bilic de çok mütevazi. Geçen derbiye gidip taraftarlarla fotoğraflar çektirdi. Camiayı da öğrendi. Şöyle düşünün Hırvat Milli Takımı'nı çalıştırdı ancak Hırvatistan nüfusu 4 milyon. Bizim ise 20 milyon taraftarımız var. Şu anda bir sıkıntı görmüyorum. Ancak futbolda çok uzun vadeli konuşmak doğru değildir. İyi niyetli olarak söylüyorum, biz hocamızı çok seviyoruz."