Türkiye, en fazla oyuncuyla temsil edildiği 2012 sezonundan sonra bir kez daha Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Play-off'larına 3 oyuncu gönderecek.

 

 

NBA'in normal sezonunda oynanan 82 maç sonunda Doğu ve Batı Konferansları'nda ilk 8'e giren takımların yoluna devam edeceği play-off'lar, TSİ yarın akşam ve pazar sabaha karşı oynanacak 4 karşılaşmayla başlayacak.

 

 

Türkiye, Hidayet Türkoğlu'nun Orlando Magic, Ömer Aşık'ın Chicago Bulls ve Enes Kanter'in Utah Jazz formasıyla mücadele ettiği 2012 sezonu play-off'larından sonra 2. kez 3 oyuncuyla temsil edilecek.

 

 

Ömer Aşık'ın sezon başında Houston Rockets'tan takas olduğu New Orleans Pelicans, Batı Konferansı ilk turunda yarın TSİ 22.30'da 67 galibiyet, 15 mağlubiyetle ligi lider bitiren Golden State Warriors ile deplasmanda karşılaşacak.

 

 

Doğu Konferansı ilk turunda Chicago Bulls ile eşleşen Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks, 19 Nisan'da TSİ 02.00'de rakibine konuk olacak.

 

 

NBA'deki en deneyimli Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Los Angeles Clippers ise Batı Konferansı ilk tur serisinin ilk maçında, son şampiyon San Antonio Spurs'ü 20 Nisan'da TSİ 05.30'da ağırlayacak.

36 yaşındaki Türkoğlu, 28 yaşındaki Aşık ve 27 yaşındaki İlyasova, 2004'te Detroit Pistons ile şampiyon olan Mehmet Okur'dan sonra bu onuru yaşayan 2'nci Türk basketbolcu olmaya çalışacak.

 

Türkoğlu 100. play-off maçına hazırlanıyor

 

 

Ligdeki 15. sezonunda 11. kez play-off'larda oynayacak Hidayet Türkoğlu, başantrenör Doc Rivers'ın forma şansı vermesi halinde, Spurs ile yapacakları serinin 2. randevusunda NBA kariyerindeki 100. play-off maçına çıkacak.

 

 

Ömer Aşık lig liderine karşı

 

 

NBA'deki 5. sezonunda da play-off'larda mücadele edecek Ömer Aşık'ın forma giydiği New Orleans Pelicans, 67 galibiyetle kulüp rekoru kırarak ligi lider bitiren Golden State Warriors'ın karşısına çıkacak.

 

 

İlyasova 3. kez play-off'larda

 

 

Ligdeki 7. sezonunda 3. defa play-off'larda boy gösterecek Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı 3'üncüsü Chicago Bulls karşısında tur arayacak.