İngiltere Premier Lig'de zirve mücadelesi veren takımlarından Leicester City ve Arsenal haftayı kayıpsız geçerken, Manchester City ve Manchester United rakiplerine 2-1'lik skorlarla mağlup oldu.

Sezonun sürpriz takımı Leicester City, deplasmanda Everton ile karşılaştı. Cezayirli futbolcu Mahrez'in golleriyle iki farklı üstünlüğü yakalayan Leicester City, Okazaki'nin golüyle rakibini 3-2 yendi ve liderliğini sürdürdü.

Zirveyi yakından ilgilendiren maçta puan cetvelinde ikinci sırada yer alan Arsenal, Emirates Stadı'nda kendisini bir puan geriden takip eden Manchester City'i ağırladı. Karşılaşmanın 33. dakikasında Mesut Özil'in pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Walcott'un şutuyla ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

İlk yarının bitimine az bir süre kala yine aynı mevkide hareketlenen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, bu kez Giroud'yu topla buluşturdu. Sol taraftan ceza alanına giren Fransız futbolcunun yerden vuruşunda, Londra ekibi iki farklı üstünlüğü yakaladı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Manchester City menajeri Manuel Pellegrini, ikinci yarıda Sterling, Bony ve Navas'ı oyuna alarak skor üretmeye çalıştı. 82. dakikada Sagna'nın sağ kanattan verdiği pasla ceza alanı önünde topla buluşan Yaya Toure, sol ayağının içiyle yaptığı şık bir vuruşla farkı bire indirdi. 60 bin futbolseverin tribünden takip ettiği mücadelede kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Arsenal, sahadan üç puanla ayrıldı.

Sunderland ve Aston Villa maçlarının ardından Manchester City'i de yenerek üç maçlık bir seri yakalayan Arsene Wenger yönetimindeki Arsenal, lider Leicester City'nin iki puan gerisinde zirve takibini sürdürdü.

Çok formda bir sezon geçiren ve yedi maç üst üste asist yaparak rekor kıran 27 yaşındaki Mesut Özil, bu sezon 15, Premier Lig kariyerinde ise 29 asiste ulaştı. Özil, toplam 11 asist yapan Chelseali futbolcuları ve 12 asiste sahip Manchester Unitedlı futbolcuları geride bıraktı. 

- Chelsea Mourinho'suz ilk maçta rahat kazandı 

Chelsea, menajer Jose Mourinho'nun görevine son verilmesinin ardından çıktığı ilk maçta Sunderland'i 3-1 mağlup etti.

Stamford Bridge Stadı'nda oynanan maçı Ivanovic, Pedro ve Oscar'ın golleriyle kazanan Londra ekibi, ligde üç maç sonra galip geldi. Karşılaşmayı sezon sonuna kadar Chelsea ile anlaşan yeni teknik direktör Guus Hiddink ile başkent temsilcisinin eski futbolcusu Didier Drogba tribünden birlikte takip etti.

Bazı taraftarlar Mourinho'ya destek pankartı açarken, Costa, Hazard ve Fabregas'ı hedef alan pankartlar dikkati çekti.

Son üç haftayı iki beraberlik, bir yenilgiyle kapatan Manchester United, sahasında Norwich City'e 2-1 mağlup olarak puan kayıplarını sürdürdü. Ev sahibi ekibin golünü Martial, konuk ekibin gollerini ise Jerome ve Tettey attı. Rooney, Manchester United formasıyla 500. maçına çıktı.

Alman teknik adam Jurgen Klopp'un çalıştırdığı Liverpool, ligin yeni ekiplerinden Watford'a farklı mağlup oldu. 3. dakikada Ake'nin golüyle 1-0 öne geçen Watford, 15 ve 85. dakikalarda Iglaho'yla iki gol daha bularak sahadan 3-0 galip ayrıldı. Newcastle United mağlubiyeti ve West Bromwich Albion beraberliğinin ardından Watford'a da kaybeden Liverpool'un galibiyet özlemi üç maça çıktı.

Hırvat teknik adam Slaven Bilic yönetimindeki West Ham United ise deplasmanda Swansea City ile 0-0 berabere kaldı. Ligde en son ekim ayında Chelsea'yi yenen West Ham United, o günden bu yana oynadığı yedi maçtan 5 beraberlik ve 2 yenilgiyle ayrıldı. Londra ekibi ayrıca, ligde ilk kez üst üste üç maçta golsüz berabere kaldı. 

- Gol krallığı  

Premier Lig'de gol krallığı yarışında Leicester City'nin forveti Jamie Vardy 15 golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuyu 13 golle  Romelu Lukaku (Everton) ve Riyad Mahrez (Leicester City), 12 golle Odion Ighalo (Watford), 10 golle de Olivier Giroud (Arsenal) izliyor.

- Sonuçlar

Swansea City - West Ham United : 0-0

Watford - Liverpool : 3-0

Chelsea - Sunderland : 3-1

Everton - Leicester City : 2-3

Manchester United - Norwich City : 1-2

Newcastle United - Aston Villa : 1-1

Southampton - Tottenham Hotspur : 0-2

Stoke City - Crystal Palace : 1-2

West Bromwich Albion - Bournemouth : 1-2

Arsenal - Manchester City: 2-1