Bundan tam 7 yıl önceydi. Josh McEachran İngiltere'nin 17 Yaş Altı  Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği müthiş performansla tüm İngiliz kulüplerinin gözdesi haline gelmişti. O dönemde  Chelsea forması giyen futbolcu teknik direktörü  Carlo Ancelotti'nin verdiği destekle tam 17 maça çıkma başarısı göstermişti.  İngiltere'de herkes uzun yıllar dünya futboluna damga vuracak bir futbolcunun yetiştiğini düşünüyordu...

Bir gün Josh McEachran'ın menajeri yıldız ismi aradı ve "Real Madrid'den teklif aldım. Kabul edersen 5 yıllık anlaşma yapacağız" der. Teklif karşısında oldukça şaşıran McEachran ise menajerine biraz düşündükten sonra kararını açıklar: "Chelsea'de kalacağım..."

VILLAS BOAS'TAN SONRA GEMİLERİ YAKTI

İşte hikaye de tam bu andan itibaren başlıyor. Josh McEachran o gün Real Madrid'i reddetti ama belki de parlak bir kariyere sırt çevirdi.  Chelsea'de yaşanan teknik direktör değişikliklerinin ardından forma şansı bulması imkansız hale gelen McEachran, takımın başına Villas Boas'ın gelmesinden sonra gemileri yaktı. Sırasıyla  Swansea City,  Middlesbrough, Watford,  Wigan, Vitesse'de oynayan sol kanat oyuncusu, son olarak Brentford'a imza attı.

"HALA EN İYİ OLABİLİRİM"

Şimdilerde 23 yaşında olan futbolcu, Championship'ten Premier Lig'e çıkma çabası sarf ediyor. İngiliz basınından  Daily Mail'e röportaj veren McEachran kariyeriyle ilgili şöyle konuştu;

"17 yaşındayken  Real Madrid'e gidebilirdim.  Chelsea'de kalmayı tercih ettim. Ancelotti'nin gidişinden sonra her şey tersine gitti. Villas Boas kendi adamlarını getirdi. Bize de yol gözüktü. O dönem  Real Madrid'e gitmeyi kabul etseydim şu anda çok başka şeyler konuşuyor olacaktık. Ancak ben hala kendime inanıyorum. 17 Yaş Altı kategorisinde kendi dönemimde en iyilerden biriydim hala en iyi olabilirim. Bu benim elimde..."