Royal Halı Gaziantep yönetim kurulu, Beko Basketbol Ligi'nde dün oynadıkları Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçının başhakemi Engin Kennerman'a tepki gösterdi. 

Yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçında Kennerman'ın maç oynandığı sırada saha içerisinde oturan bir taraftara sözlü olarak hakarette bulunduğu ve küfür ettiğinin iddia edildiği belirtildi.

Taraftarın, maçın bitimiyle salondaki resmi görevlilere Kennerman hakkında şikayetçi olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Royal Halı Gaziantep Basketbol Kulübü olarak, takımımızın hak ve menfaatlerini korumak adına son derece kötü bir yönetim göstermek suretiyle maçın sonucuna etki eden ve hakemlik açısından talihsiz bir gün yaşayan hakemlerle ilgili maçın kamera kaydıyla Türkiye Basketbol Federasyonu'na gerekli başvurularımızı yapacağız. Bizim açımızdan üzüntü verici olan 1. Ligde maç yönetme yetkisi ve sorumluluğu başhakem olarak verilen kişinin maç devam ederken bir seyirciye tanıkların da duyacağı bir şekilde küfür etmek suretiyle hakaret etmesi, Türk basketbolu ve hakem camiası adına hiç kimsenin tasvip etmediği bir durumdur."

Royal Halı Gaziantep'in alt liglerden itibaren yaklaşık 5 yıldan beri mücadele verdiği belirtilen açıklamada, "Yaşanan bu olayda hiçbir maçta bu kadar tepki göstermeyen seyircilerin neden bu duruma geldiğinin de önemle irdelenmesi gerekir. Çünkü 5 maç üst üste kaybetmemize rağmen bizi yenen takımları alkışlayarak uğurlama medeni cesaretini ve olgunluğunu göstermiş bir seyirci topluluğuna sahibiz" denildi.