Kasımpaşa’yı zor da olsa yenerek iki haftalık galibiyet özlemine son veren Fenerbahçe’de maçın adamı Alper Potuk’tu.
Teknik Direktör Ersun Yanal’ın, Caner Erkin’in cezası, Moussa Sow’un sakatlığı yüzünden forma giyemediği maçta sol kanatta görev verdiği Alper hiç alışkın olmadığı bu bölgede şov yaptı. Kanadı adeta otobana çeviren sarı-lacivertli futbolcu, Kasımpaşa savunmasının kâbusu oldu. Lacivert-beyazlı oyuncular, Alper’i birçok kez sert faullerle durdurmak zorunda kaldı.
Kanat performansıyla Caner ve Sow’u aratmayan Alper Potuk baldırına aldığı darbe nedeniyle 89. dakikada yerini Selçuk Şahin’e bıraktı. Sarı-lacivertli taraftarlar maç içinde tezahüratlarla destek verdikleri milli futbolcuyu kenara gelirken ayakta alkışladı. Ersun Yanal’ın da, Alper’i alkışladığı görüldü.
 
‘Sorumluluk aldım’
Yıldız futbolcu, ligde son 2 deplasman maçını kaybetmeleri nedeniyle karşılaşmaya stresli başladıklarını dile getirdi.
Golü erken bulmaya çalıştıklarını kaydeden Alper, “Kazanmak çok önemliydi. Üç puan aldığımız için çok mutluyuz. Maçtan önce hocamız benimle özel konuştu. Sakatlıklar nedeniyle hücumda eksikler olduğunu ve sorumluluk almam gerektiğini söyledi. Ben de bunu yapmaya çalıştım. Benim için çok emek harcayan sağlık ekibimize teşekkür ediyorum. Oyundan çıkarken beni alkışlayan taraftarımızı da ayrıca teşekkür ederim” dedi.