Torku Konyaspor yönetim kurulu, bir süredir gündemi meşgul eden teknik direktör Uğur Tütüneker hakkında çıkan haberler ve açıklamalar ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
 
Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
11.11.2013 tarihinde TSYD Konya Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamayı ve sonrasındaki süreci üzüntü ile takip ettik.
 
Konyaspor taraftarının gönlünde taht kurmuş hocamız hakkında yazılan bu tür yazılar yine büyük Konyaspor taraftarında büyük hayal kırıklığı oluşturmuştur.
 
Zor şartlarda Süper Lig’e yükselen ve büyük bir borç yükü Süper Lig’de mücadelesini sürdürmeye çalışan Konyaspor’umuzun hiçte menfaatine olmayan bu gelişmeyi hayretler içerisinde izliyor, TSYD Konya Şube Yönetim Kurulu’nun bu açıklamasını esefle karşıladığımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz.
 
Sezon başından bu yana Yönetim Kurulumuz ve Teknik Direktörümüz ile ilgili olarak her mağlubiyetten sonra yazılanlar birlik ve beraberlik söylemlerinin lafta kaldığının açık bir göstergesidir.
 
Birçok asılsız haber karşısında daha çok kargaşaya meydan vermemek adına susma hakkını kullanan Yönetim Kurulumuz ve Teknik Direktörümüzün bu anlayışına saygı duyulmasını, insaf sınırlarını zorlayan bu kampanyaya son verilerek göz bebeğimiz Konyaspor’umuza daha fazla zarar verilmemesini rica ediyoruz.
 
Yönetim Kurulumuza ve teknik direktörümüz Uğur Tütüneker ve ekibine bugüne kadar alınan sportif anlamdaki sonuçlar ne olursa olsun desteklerini esirgemeyen büyük KONYASPOR taraftarına bir kez daha teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.
 
KONYASPOR Yönetim Kurulu olarak daha öncede defalarca belirtmiş olmamıza rağmen devam eden spekülasyonlar ve söylentiler karşısında bir daha belirtmekte fayda olacağı inancıyla teknik direktörümüz Uğur Tütüneker ve ekibine güvenimizi tekrarlıyoruz.
 
Saygılarımızla
 
TORKU KONYASPOR YÖNETİM KURULU.