Beko Basketbol Ligi'nde zor günler geçiren ve düşme potasında olan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, kalan 5 maçı kazanıp ligde kalmayı hedefliyor.

Sezon başında Erdemir ile anlaşarak Beko Basketbol Ligi'ne adını yazdıran Torku Konya Selçuk Üniversitesi'ni kolay olmayan bir süreç bekliyor.

Oynadığı 25 maçta 18 yenilgi alan Konya ekibi, 7 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. 7 maçtan 6'sını sahasında, birini ise deplasmanda kazanan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, 32 puanla 15. sırada yer alıyor.

Zorlu fikstürde sahasında Aykon TED Ankara Koleji, Mersin Büyükşehir Belediyesi, deplasmanda ise Uşak Sportif, Olin Edirne ve Anadolu Efes ile oynayacak Torku Konya Selçuk Üniversitesi, kalan maçlarda maksimum galibiyeti elde edip ligde kalmayı amaçlıyor.

- "Hedefimiz ligde kalmak"

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Başantrenörü Aziz Bekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beko Basketbol Ligi'nin her geçen sene daha kaliteli bir lig haline geldiğini söyledi.

Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin spora da yansıdığını ve kulüp bütçelerinin arttığını dile getiren Bekir, "Bütçe arttıkça takımlar daha iyi oluyor. Ligimizde çok kaliteli oyuncular ve başantrenörler var. Bu durum Beko Basketbol Ligi'ni daha zor bir lig haline getiriyor" dedi.

Kazandıkları Trabzonspor Medical Park maçının ardından kendilerini ve oyuncularını zor ve kritik haftaların beklediğini dile getiren Bekir, şunları kaydetti:

"Hayatta imkansız diye bir şey yoktur. Buna inanıyorum. Oyunumuzu belli bir seviyeye getirdik. Düşme potasındaki takımlarla şansımız aynı. Felsefemde maçlara ön yargıyla yaklaşmak yok. Müsabakalara ayrım yapmadan çalışmamız gerekiyor. Kazandığımız maçlara sevinip, kaybettiğimiz maçlarda üzülmeden yolumuza bakacağız. Her maça tek tek bakıyoruz. Yeterince çalışıyor ve isteğimizi ortaya koyuyoruz. Başka çaremiz yok, bu ligde kalacağız. Hedefimize ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Bekir, kalan kritik maçlarda "6. adam" olarak gördüğü seyirciyi tribünde görmek istediğini belirtti.

- Favorisi; Galatasaray Liv Hospital

Bekir, şampiyonluk yarışına da değinerek, şöyle konuştu:

"Şu anda Galatasaray Liv Hospital, ligde iyi gitmiyor gibi görünüyor. Tamamen Eurolig'e odaklandı. Bazı lig maçlarında as oyuncuları oynatmayarak dinlendiriyor. Lige konsantre olurlarsa Galatasaray şampiyon olur. Ancak lig maçlarında kötü oynamaya devam ederlerse Fenerbahçe Ülker, Banvit, Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka da şampiyon olabilir."