Katarlıların, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'ı, 1 milyar Sterlin karşılığında satın alınacağı öne sürüldü.

İngiltere basınında yer alan haberlerde, Premier Lig'de bir takıma yatırım yapmak isteyen Katar Hükümeti'nin, Tottenham'ı 1 milyar Sterlinkarşılığında satın almaya hazırlandığı iddia edildi.Haberde, Katar Spor Bakanı Salah bin Ghanem bin Nasser el-Ali'nin görüşlerine de yer verildi. Severek izlediği İngiltere Premier Lig'de Tottenham taraftarı olduğunu kaydeden el-Ali, "Katar Hükümeti olarak yatırım anlamında yeni bir adım atmak istiyoruz ve Premier Lig'de çok iyi bazı fırsatlar mevcut.Paris Saint-Germain ile yakalanılan başarı ortada.

İngiltere'de de yatırım anlamında büyük bir tecrübeye sahibiz, bir İngiliz kulübünü satın alıp bu yatırımları geliştirerek devam ettirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.Diğer yandan UEFA kuralları gereği, UEFA organizasyonlarında mücadele eden iki farklı kulüp, aynı kişi ya da yatırım şirketi tarafından yönetilemiyor. Ülkenin yatırımlarını artırmak amacıyla hayata geçirilenKatar Yatırım Kurulu (QIA), Fransız kulübü Paris Saint-Germain'in de hisselerini elinde bulunduruyor. Satın alımın QIA tarafından gerçekleştirilmesi halinde, iki kulüpten biri UEFA'nın düzenlediği turnuvalarda yer alamayacak.