Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında  Trabzonspor ' Karadeniz' derbisinde  Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi. 

Çaykur  Rizespor 6. dakikada Nosa ile  Trabzonspor kalesinde etkili oldu ancak Nosa'nın şutu auta çıktı. 7. dakikada da  Trabzonspor Okay Yokuşlu ile gole yaklaşırken Okay'ın ceza sahası dışından şutu kalecinin kontrolünde auta çıktı. 

Karşılaşmanın 10. dakikasında ev sahibi ekip Oğulcan  Çağlayan ile etkili oldu. Ceza yayı içi sağ tarafından vuruşunu yapan Oğulcan'ın şutu kalenin üzerinden auta çıktı.

18. dakikada  Rizespor Kweuke ile gole yaklaşsada golcü futbolcu kale çizgisinin önünde topa dokunsada etkili olmadı. atağın devamında top Petrucci'nin önünde kaldı. Petrucci'nin bekletmeden vuruşunda top  Trabzonspor savunmasından geri döndü. 

N'DOYE SKORU DEĞİŞTİRDİ

23. dakikada  Karadeniz derbisinde Trabzpnspor Dame N'Doye'un golüyle maçta 1-0 öne geçti.  Trabzonspor'un ceza sahası çizgisinin hemen önünde  Zeki Yavru'nun kullandığı en direkt serbest vuruşta top ceza sahası içindeki N'Doye'a çarptı ve gol oldu.

34. dakikada sarı kart gören Dame N'Doye önümüzdeki hafta oynanacak  Beşiktaş maçında cezalı duruma düştü. 43. dakikada  Rizespor atağında Edomwonyi  Trabzonspor ceza sahasının sağ çaprazından şutunu çekti ancak Okay Yokuşlu son anda kayarak topu kornere gönderdi. 

İlk yarı 1-0  Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi. 

57. dakikada Emmanuel Mas ceza sahası dışından şansını denedi ancak Gökhan Akkan gole izin vermedi. 

JANTSCHER GOLE YAKLAŞTI

65. dakikada  Çaykur Rizespor Jakob Jantscher ile beraberlik golüne yaklaştı. Jantscher'in ceza sahası dışından şutunda Onur Kıvarak gole izin vermedi. Bu pozisyondan iki dakika sonra  Onur Kıvrak, Edomwonyi'nin şutunda da kalesini gole kapattı. 

84. dakikada ev sahibi ekip Kweuke ile beraberliğe çok yaklaştı ancak golcü ismin vuruşunda top üstten auta çıktı. Kalan dakikalarda maç hareketlendi ve iki ekipte gole yaklaştı. Önce  Rizespor ardından da  Trabzonspor yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı ve karşılaşma 1-0  Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi. 

Bu sonuçla  Trabzonspor 44 puanla 5. sırada yer alırken  Çaykur Rizespor ise 20 puanla son sırada kaldı.