Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, İngiltere'nin Manchester kentindeki Manchester Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın başlama saatinin ilerleyen günlerde duyurulacağı belirtildi.

A Milli Takım, tarihinde İngiltere'yle 10 kez karşı karşıya geldi. Tamamı resmi olan bu müsabakaların 2'si beraberlikle sonuçlanırken, 8 karşılaşma İngiltere'nin galibiyetiyle tamamlandı. İngiltere ile oynadığı maçlarda gol atmayı başaramayan milli takım, kalesinde ise 31 gol gördü.

İngiltere'yle ilk kez özel bir maçta karşı karşıya gelecek ay-yıldızlı ekip, rakibiyle son maçını 11 Kasım 2003 tarihinde, 2004 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde oynadı. İstanbul'da yapılan karşılaşma 0-0 bitti.

Öte yandan TFF, maçın 22 Mayıs'ta oynanacak olmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"2016 Avrupa Şampiyonası hazırlık sürecinde oynanacak tüm karşılaşmalar ve tercih edilen rakipler, milli takımımızın hazırlık stratejileri için hiç kuşku yok ki çok büyük önem arz etmektedir. Hazırlık dönemi planlama çalışmaları sürerken, İngiltere Futbol Federasyonundan gelen hazırlık karşılaşması teklifi, uygun bir tarih bulunması için yapılan karşılıklı değerlendirmeler sonucu kabul edilmiştir. Federasyonumuz herhangi bir kulübümüzün hakkına dokunmadan, herhangi bir kulübümüzü mağdur etmeden, Spor Toto Süper Lig'deki yarışma dengelerini bozmadan ve A Milli Takımımızın geniş kadrosundan faydalanılarak bu karşılaşmanın 22 Mayıs 2016 tarihinde Manchester kentinde oynanmasının uygun olacağını düşünmüştür."

Türkiye Futbol Federasyonunun 2015-2016 sezonu planlamasına göre Spor Toto Süper Lig'de 34. ve son hafta maçları 20, 21, 22 Mayıs'ta, Antalya'daki Ziraat Türkiye Kupası finali ise 25 Mayıs'ta oynanacak.