İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2,5 saat süren görüşmede, Dursun Özbek'in yanı sıra başkan yardımcısı Eşref Alaçayır, genel sekreter Fatih İşbecer, yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm ve sarı-kırmızılıları temsil eden avukat Jean Louis Dupont da yer aldı.

Özbek ve beraberindeki heyet, UEFA Finansal Fair Play Komisyonu tarafından 1+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası istemiyle UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonuna sevk edilen sarı-kırmızılı kulübün, mali konularda son dönemde yaşadığı iyileşmeleri ve geleceğe dönük planlarını aktardı.

Görüşme sonrasında açıklamada bulunan Özbek, "Galatasaray'ın finansal fair play ile ilgili açıklamalarını yaptık. Getirdiğimiz açıklamalara son derece ilgi duydular. Kararlarını bir hafta içinde açıklayacaklar. Bundan sonraki periyot onların kararlarına kalıyor" dedi.

Yaptıkları savunmada, Galatasaray'ın yeni gelen yönetiminin nasıl bir çaba içinde olduğunu ve UEFA'nın finansal fair play kurallarına uyum içinde son derece istekli çalışmalar yaptığını vurguladıklarını ifade eden Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kararlarını bekliyoruz. Kararları CAS'a taşınabilecek. Dolayısıyla, önümüzde bu etaptan sonra bir etap daha var. İnşallah ona gerek kalmaz. Buradan Galatasaray'ı tatmin edecek bir karar çıkacağını umuyorum."