İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da korta çıkan 2013 yılının şampiyonu Murray, rakibinin 2-0'dan 2-2 beraberliği yakaladığı maçı 3-2 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Merkez kortta oynanan maçın beşinci oyununda servis kırarak avantaj sağlayan 29 yaşındaki Murray'e, rakibi sekizinci oyunda yanıt verdi. İki tenisçinin de servisine tutunmasının ardından oynanan tie-break'i 12-10 kazanan Murray, seti de 7-6 aldı.

İkinci seti domine eden ve ilk beş oyunda rakibine sadece dört kez puan veren Murray, durumu 5-0'a taşıdı. 31 yaşındaki Fransız tenisçi Tsonga'nın altıncı oyunu alabildiği seti 6-1 hanesine yazdıran Büyük Britanyalı sporcu, setlerde 2-0 üstünlük sağladı.

Üçüncü sette ilk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 86'lık istatistik yakalayan ve Murray'nin iki kez puan alabildiği dördüncü oyunda servis kıran Tsonga, seti 6-3 kazandı. Dördüncü sette iki kez servis kırma başarısını gösteren 2011 ve 2012 yıllarının yarı finalisti Fransız tenisçi, seti 6-4 alarak maça yeniden ortak oldu. 

Merkez kortu dolduran binlerce sporseverin desteğiyle son sete iyi bir başlangıç yapan Murray, ikinci sette olduğu gibi rakibine sadece altıncı oyunu verdi ve seti 6-1, 3 saat 54 dakika süren maçı da 3-2 kazandı.

Çim zeminde oynanan turnuvalarda toplam 100. galibiyetini elde eden Murray, Wimbledon kariyerinde de 7. kez yarı finale yükseldi. 

Günün diğer çeyrek final maçında 10 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych, grand slam turnuvalarında en önemli başarısını yakalayan 32 numaralı seribaşı Fransız Lucas Pouille'yi 7-6, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek yarı finale çıktı.

Turnuvada 2010 yılında Roger Federer'i çeyrek finalde, Novak Djokovic'i de yarı finalde eleyerek finale kadar çıkan Berdych, yarı finalde Murray ile eşleşti. İki tenisçinin bugüne kadar oynadığı 14 maçın 8'inde Büyük Britanyalı sporcu galip geldi.