1-1'in rövanşında temsilcimizin tek hedefi tarihi halkalarına bir yenisi daha ekleyerek üstüste 2. kez çeyrek finale yükselmek...
Geçen sezon çeyrek finale yükselerek önemli bir başarı elde eden temsilcimiz, Chelsea karşısında bunu tekrarlamak isterken, Mourinho'nun takımı da Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmek amacında. Tarihinin en önemli maçlarından birine çıkacak temsilcimizde eksik bir sisim bulunmazken, Chelsea'da Ashley Cole ve David Luiz sakat.
İlk maç 1-1 sona ermesi nedeniyle tur atlaması için mutlak gol atması gereken temsilcimiz, golsüz beraberlik veya yenilgi halinde kupanın dışında kalacak. 1-1'lik eşitlikte maç uzarken, bu skorun üstündeki beraberlikler ve -galibiyet ise Galatasaray'ı çeyrek finale çıkaracak.
Galatasaray'da, Chelsea maçı öncesi Fernando Muslera ile Felipe Melo, sarı kart cezası sınırında bulunuyor. İki futbolcu, yarınki maçta sarı kart görmeleri ve takımlarının çeyrek finale yükselmesi halinde cezaları nedeniyle ilk karşılaşmada forma giyemeyecek.
Chelsea'de ise Ramires ile John Obi Mikel, sarı kart cezası sınırında yer alıyor.
Londra'daki Stamford Bridge Stadı'nda 21.45'te başlayacak maçı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetecek. Brych'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Christoph Bornhorst'un dördüncü hakem olarak görev alacağı maçın ilave yardımcı hakemleri ise Tobiasz Welz ile Bastein Denkert olacak.
CHELSEA - GALATASARAY
STAT:Stamford Bridge
HAKEM: Felix Brych
SAAT:21.45
CHELSEA: Chech, Azpilicueta, Cahill, Terry, Ivanovic, Oscar, Willian, Ramires, Mikel, Hazard, Torres
TEKNİK DİREKTÖR: J. Mourinho
GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Hakan, Melo, Selçuk, Sneijder, Telles, Burak, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: R. Mancini