Çeşitli branşlarda profesyonelleşen söz konusu isimler arasında basketbolcular Michael Jordan, Dennis Rodman, Wilt Chamberlain, Tim Duncan, futbolcular Rio Ferdinand, Luis Enrique, Lev Yaşin, Henrik Larsson ve Katarlı sürücü Nasser el-Attiyah gibi sporcular yer alıyor.

- Jordan, babası için beyzbola yöneldi 

Kariyerinde sayısız başarıya imza atan ABD'li efsane basketbolcu Michael Jordan, Chicago Bulls formasıyla 1984-1993 sezonları arasında 3 kez şampiyonluk yaşadı. Çok sevdiği babasının silahlı soyguncular tarafından vurularak öldürülmesinden etkilenen Jordan, 6 Ekim 1993 tarihinde emeklilik kararı aldı ve babasının en büyük hayalini gerçekleştirmek amacıyla beyzbola yöneldi.

Michael Jordan, ABD'nin o dönem alt lig ekiplerinden Chicago White Sox takımı ile 1994'te kontrat yaptı. Hedeflediği başarıların uzağında kalan Jordan, 1994-95 sezonunun sonlarına doğru basketbola geri dönerken, Chicago Bulls formasıyla 3 şampiyonluk daha yaşadı.

- Rodman, Amerikan güreşçisi oldu

Jordan'ın Chicago Bulls'tan takım arkadaşı, basketbol dünyasının en renkli isimlerinden Dennis Rodman da NBA kariyeri sırasında ve sonrasında spor hayatına Amerikan güreşçisi olarak devam etti.

Basketbol kariyeri boyunca 5 şampiyonluk yaşayan ve 2 kez de all-star seçilen Rodman, Bulls formasıyla 1996-97 sezonunda bir maç sırasında kameramana tekme attığı gerekçesiyle 11 maç men cezası aldı. Ceza arasını değerlendiren ABD'li pivot, gösteri amacıyla yapılan Amerikan güreşi maçlarına katıldı.

NBA kariyerini 2000 yılında Dallas Mavericks formasıyla noktalayan Rodman, sonraki 3 yıl boyunca Amerikan güreşi maçlarına çıkarken, aktör olarak çeşitli filmlerde roller de aldı.

- Chamberlain voleybola gönül verdi

NBA'e damga vuran basketbolcular arasında yer alan ve 4 kez en değerli oyuncu (MVP) seçilen Wilt Chamberlain, emekliye ayrılmasının ardından Seattle Smashers takımında 1974-1979 yılları arasında voleybol maçlarına çıktı.

Philadelphia 76ers ve Los Angeles Lakers takımlarıyla şampiyonluk sevinci yaşayan Chamberlain, basketbola başlamadan önce okul yıllarında ise milli düzeyde yüksek atlama, gülle atma ve maraton yarışlarına katılmıştı.

- Köpek balığı korkusundan basketbolcu oldu

Basketbol kariyerine geçen yıl nokta koyan San Antonio Spurs'un efsane pivotu Tim Duncan ise spora yüzme branşıyla başladı.

Milli yüzücü ablası Tricia'nın da desteğiyle Karayip Denizi'nde yer alan Saint Croix adasında yüzme eğitimi alan Duncan'ın en büyük hayalini, ABD Milli Takımı adına 1992 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etmek süslüyordu. 1989'da meydana gelen Hugo Kasırgası'nda eğitim aldığı yüzme havuzunun kullanılamaz hale gelmesi ve okyanusta köpek balıkları ile yüzmekten korkması nedenleriyle branş değiştiren Duncan, basketbolla bu sayede tanıştı ve NBA ekiplerinden Spurs formasıyla 5 şampiyonluğa imza attı.

- Ferdinand'ın hedefi altın kemer

Manchester United formasıyla 6 şampiyonluk sevinci yaşayan eski milli futbolcu Rio Ferdinand, geçen hafta yeşil sahalara veda edip kariyerine ringlerde devam etme kararı aldı.

Profesyonel lisansını çıkaran ve antrenmanlara başlayan 38 yaşındaki Ferdinand'ın hedefi, altın kemeri kazanmak. İngiltere Milli Takımı'nda 81 maça çıkan sporcuyu, eski Dünya Boks Konseyi (WBC) şampiyonu olimpiyat madalyalı İngiliz boksör Richie Woodhall çalıştıracak.

- "Demir Adam" Enrique

Futbolcu ve teknik direktörlük kariyerinde Barcelona takımıyla zirveye çıkan İspanyol Luis Enrique de çeşitli maratonlara katıldı.

Yeşil sahalardan 2004'te emekliye ayrılmasının ardından Avustralya'da sörf eğitimi alan Enrique, sonraki yıllarda New York, Amsterdam, Floransa ve Fas'daki maraton yarışlarında mücadele etti. İspanyol teknik adam, yüzme, koşu ve bisiklet kategorilerinin bir arada olduğu dünyanın en zor yarışları arasında gösterilen Demir Adam (Iron Man) yarışlarına ise 2007'de Frankfurt'ta katıldı ve tamamlama başarısı gösterdi.

- Buz hokeyci Yaşin

 Dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilen ve Sovyetler Birliği Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğu yaşayan Lev Yaşin ise aynı zamanda profesyonel olarak buz hokeyi maçlarında görev aldı.

Kaleciliğe başladığı yıllarda Dinamo Moskova Kulübünün futbol ve hokey takımında forma giyen Yaşin, iki branşta da şampiyonluk sevinci yaşadı.  

- Florbolcu Larsson

Barcelona, Manchester United ve Feyenoord gibi Avrupa'nın önde gelen takımlarında forma giyen İsveç tarihinin en iyi golcülerinden Henrik Larsson ise futbol oynadığı dönemlerde hokey sporunun farklı bir türü florbolda da adını duyurdu.

Florbolda, İsveç Süper Ligi ekiplerinden Helsingborg Kulübünde oynayan Larsson, gösterdiği üstün performansla bazı maçların en iyi oyuncusu seçildi.

- Olimpiyat madalyalı Katarlı pilot

2011 ve 2015 Dakar Rallisi'nde otomobil kategorisinde şampiyonluğa ulaşan Katarlı pilot Nasser el-Attiyah, 2012'de ise Londra Olimpiyatları'nda atıcılıkta bronz madalyayı ülkesine kazandırarak önemli bir başarıya imza attı.