Milli futbolcu Arda Turan, İngiliz The Guardian gazetesi tarafından hazırlanan 2014 yılının en iyi futbolcuları listesine girdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in de yer aldığı jürinin oluşturduğu listede, İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid forması giyen Arda Turan 38. sırada yer aldı.

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun zirvede yer aldığı listede, Arjantinli Lionel Messi ikinci, Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı'nın kalecisi Manuel Neuer ise üçüncü en iyi futbolcu seçildi. Bu futbolcuları Arjen Robben (Bayern Münih), Thomas Müller (Bayern Münih), Luis Suarez (Barcelona), Neymar (Barcelona), Gareth Bale (Real Madrid) ve Philipp Lahm (Bayern Münih) izledi.

Manchester Cityli Agüero'nun 10, Chelseali Diego Costa'nın 12, Paris St Germain forması giyen Zlatan İbrahimovic'in 13, Bayern Münihli Frank Ribery'nin 26'ncı sırada yer aldığı listede Arda Turan, Manchester Unitedlı Wayne Rooney (43), Robin van Persie (45) ve Radamel Falcao (63), Arsenallı Mesut Özil (54), Juventuslu Carlos Tevez (41), Barcelonalı Xavi (50) gibi çok sayıda yıldız ismi geride bıraktı.