Apple'dan garanti müjdesi

Servis dışı parça değişimlerinde cihazı garanti kapsamı dışında bırakan Apple'dan müjdeli haber geldi.

Yayınlanma
Uygun fiyatlar yüzünden 3. parti servislere cihazlarını tamir ettiren kullanıcılar, artık garanti kapsamında servis desteği alabilecekler

Binlerce lira ücret ödeyip alınan telefonların başına kullanıcı hatasından ötürü talihsiz kazalar gelebiliyor. Cihazın başına kullanıcıdan dolayı herhangi bir zarar gelmesi durumunda ise cihazın muhatabı firma, garanti koşulları kapsamına almayarak ücret talep ediyor. Hasarın durumuna göre değişen fiyatların normal fiyatlara göre biraz da yüksek olması, kullanıcının 3. parti servislere gitmesine neden oluyor.

Söz konusu servislerde tabiri caizse uygun fiyata yan sanayi parçalarla onarılan cihazlar, ilerleyen zamanla da değiştirilen parça yüzünden başka bir yerinden arızalanıyor. Bu arıza yüzünden cihaz ana servisine gittiğinde ise parça değişikliği nedeni ile garanti kapsamı dışında bırakılıyor. Bu durumdan muzdarip kullanıcılar ise cihazlarının onarımı için yüksek miktarlarda ücret ödemek zorunda kalıyor.

Lakin Apple yeni bir karar ile kullanıcılarını bu durumdan kurtarmayı planlıyor. MacRumors tarafından elde edilen bilgilere göre üçüncü parti servisler tarafından ekran değişimi yapılan iPhone'lara garanti hizmetinin kısmi olarak alabilecek. Bildiri, Apple tarafından tüm mağaza çalışanlarına ulaştırıldı.

Ancak Apple, bunun için bazı şartlar aradığını belirtiyor. Firma, ekran değişimi sırasında iPhone'un kasasına dahi herhangi bir zarar gelmemiş olması şartını arıyor. Böyle bir hasarın tespiti dahilinde cihazın garanti dışı kalarak ücret talep edilerek onarımının gerçekleşeceğini bildiriyor. Tabi ki bu hasar tespitini Apple, mağaza çalışanının inisiyatifine bırakıyor.

Bu bilginin ABD'de yer alan Apple mağazalarından elde edildiği bildiriliyor. Söz koşunu uygulamanın henüz ülkemizde hayata geçtiği hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

Yorumlar