Dünyanın en büyük markalarından biri olan Apple, bugün düzenlediği konferans ile mobil işletim sistemi iOS ’un en büyük sürümü olan İOS 10 ‘un ön izlemesini sundu. Birçok güncelleştirmenin yer aldığı yeni İOS 10 ‘da yeni özellikler de mevcut. İşte yeni İOS 10;

Animasyon Eklentili Mesajlar

İOS 10 ile birlikte artık mesajlarımız daha kişisel olarak kullanılabilecek. Mesajlarımıza animasyonlar ekleyerek daha keyifli bir kullanım sağlayabiliriz. El yazısı ile yazılmış notlar, baloncuklar, mürekkep ve havai fişek efektleri gibi eklentiler ile mesajlaşma daha eğlenceli bir hale getirilmiş. Daha fazla emoji imkanı sağlayan iMessage artık Facebook ‘ta yer alan benzer emojileri mesajlaşmamızda kullanmanıza imkan sağlıyor.

Geliştirilmiş Kilit Ekranı

Geliştirilmiş bildirimler ve 3D Touch ile yeni bir kilit ekranı geliyor. Kullanıcılar artık cihazlarının kilidini açmadan e-postalarını cevaplayabilecek, tüm iMessage görüşmelerine göz atabilecek ve takvime yeni bir etkinlik ekleyebilecekler. iOS 10 ’da kontrol menüsü de daha basit bir tasarımla karşımıza çıkacak.

İyileştirilmiş Fotoğraf Kütüphanesi

iOS 10’daki Fotoğraflar, fotoğraf arşivinizdeki sevdiğiniz fakat unuttuğunuz anları Memories’de otomatik olarak ortaya çıkararak yeniden keşfetmenizi sağlıyor. Fotoğrafları tek bir harita üzerinde de gösterecek olan Photos uygulamasında da Siri ile arama yapmak mümkün olacak. Memories, aygıtta bulunan yüz, nesne ve manzara algılama özelliğiyle kişileri, yerleri ve nesneleri gruplayarak albümler oluşturmak için gelişmiş bilgisayarla görme teknolojisinde artık kullanıcılarına sunuyor.

‘Haritalar’ Artık Çok Daha İyi

Haritalar ve Navigasyon konusunda da yenilemeler yapan Apple artık Haritalar ‘da trafik bilgisini gösterecek. Siri, adres ve konum bilgisi paylaşma gibi pratik bilgilere cevap verecek. Yeni ‘Haritalar’, günlük rutininize veya takviminizdeki randevulara göre gitmek isteyebileceğiniz yerlerle ilgili yol tarifleri sunuyor. Bir rota planlandıktan sonra, Harita bu rota üzerindeki benzin istasyonlarını, restoranları, kafeleri ve daha fazlasını arayabiliyor.

Yeni Apple Müzik ve Apple Haberler

Apple Müzik oldukça taze bir uygulama olmasına rağmen 15 milyon ücretli aboneye sahip. Dilediğiniz müziği ya da video klibi bulabildiğimiz uygulamada artık şarkı sözlerine de ulaşabileceğiz. iOS 10 ile yeniden tasarlanan News uygulaması, belirli bölümler içerecek şekilde düzenlenen yeni Sizin İçin sekmesi ile haberleri bulmanızı kolaylaştırıyor, son dakika bildirimleri ve ücretli abonelikler için destek sunuyor.

İOS 10 Güncellemesini Destekleyen Cihazlar

Geliştiricilere açılan yeni uygulamalara Temmuz ayında erişebilinirken, İOS 10 sonbaharda ise son kullanıcıların kullanımına açılacak. iOS 10 güncellemesini; iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 1, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro, iPod touch 5 ve iPod touch 6 alıyor.