Amazon'dan yapılan açıklamaya göre uygulama öncelikle ABD'nin California eyaletindeki Lockeford kasabasında hayata geçirilecek ve daha sonra geniş bir alana yayılacak.

Amazon, açıklamasında, yeni uygulamayla ilgili tarih vermedi.

Açıklamada, "Bu yıl, Lockeford'da yaşayan kullanıcılarımız, ilk kez kargoları hava yoluyla alabilecekler. Prime Air (drone teslimatı hizmetinin adı) ile ilgili geri dönüşler, diğer yerlerdeki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için oldukça önemli olacak."

Başlangıçtan bu yana onlarca prototip oluşturduğunu belirten Amazon, farklı tasarım örneklerinin görsellerini de kullanıcılarıyla paylaştı.

SENSÖR KULLANACAK

Yaklaşık 4 bin drone, paketleri Lockeford'daki müşterilerin arka bahçelerine bırakacak şekilde programlanacak.

Dronelar bir gözlemci tarafından kontrol edilmeyecek. Bunun yerine diğer hava araçlarından, insanlardan, hayvanlardan ve karşılaşabilecekleri diğer engellerden kaçınmaları için sensörler kullanılacak.

Kullanıcılar, Amazon'un sitesinde Prime Air için uygun ürünleri listeyebilecek, daha sonra da tahmini varış süresini görebilecek.

Amazon, paketleri bir saatten kısa sürede müşterilere güvenli şekilde ulaştırmayı hedefliyor.

Şirket geçmişte, drone hizmeti vaatlerini "Prime" üyeliklerini artırmak için kullanmakla suçlanmıştı.

Amazon'un kurucusu ve eski patronu Jeff Bezos, 2013 yılında şirketin 5 yıl içinde gökyüzünü drone filolarıyla dolduracağını söylemiş, 2019'da yılında ise Amazon'dan "Drone hizmeti aylar içinde başlayacak" açıklaması gelmişti. (BBC TÜRKÇE)