1 Nisan'da kullanılmaya başlanacak 4,5G teknolojisi için hızlandırılan çalışmalar sonucu fiber altyapı uzunluğu 270 bin kilometreyle dünyanın çevresinin yaklaşık 7 katına ulaştı.

AA muhabirinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Pazar Verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye’de 13 Kasım 2015 itibarıyla bildirim kapsamında yetkilendirilen 171 ve kullanım hakkı kapsamında yetkilendirilen 9 altyapı işletmecisi bulunuyor.

BTK tarafından mobil işletmeciler, yetki belgesi aldıkları tarihinden itibaren yoğun bir şekilde 4,5G altyapısının kurulumuna yönelik çalışmalara başladı. 1 Nisan'dan itibaren 4,5G hizmeti, özellikle şehir merkezlerinde ve nüfusun yoğun olarak yaşadığı yerlerde olmak üzere bir çok noktada alabilecek ve hızlı bir şekilde bu hizmet yayılacak. 4,5G hizmetlerinin sağlıklı verilebilmesi için gerekli fiber yatırımları işletmeciler tarafından yapılmaya devam ediyor.

İşletmecilerin toplam fiber uzunluğu 270 bin kilometreye ulaştı. Böylece Türkiye'nin fiber uzunluğu, 40 bin 75 kilometre olan dünyanın çevresini yaklaşık 7 kez dolaşmış oldu.

İşletmeciler, 4,5G hizmetlerinin yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla SIM kart değişikliklerini yürüttükleri kampanyalarla tüketici lehine uygulamayla ücretsiz yapıyor.