Neredeyse onbinlerce restoran bilgisi, mutlaka görülmesi gereken yerler ve aktivite merkezleri turistler için tatilin kolay, eğlenceli ve eksiksiz geçmesini sağlıyor. Ancak bu tecrübeyi yaşamak için sürekli doğru yönde gittiğinizi kontrol etmeniz gerekiyor. Her iki dakikada bir telefonu kontrol ederek.

Düşük ücretli İngiliz havayolu şirketi EasyJet bu duruma bir çözüm geliştirmiş olabilir. Sneakairs adında internete bağlı bir çift ayakkabı ile. EasyJet’in güvenlik bildirimleri rengi olan turuncu renkteki ayakkabıların içerisinde Arduino çip yer alıyor. Bu çipler sayesinde hangi tarafa dönüş yapılması gerekiyorsa o tarafta bulunan ayakkabı titriyor. Hedefinize vardığınızda ise iki ayakkabı da sizi uyarmak için titriyor. Eğer yanlış tarafa döndüğünüzü veya tam terse gittiğinizi var sayarsak Google Maps zaten otomatik olarak tarifi yenileyerek size yeni yol tarifi oluşturuyor.

EasyJet’in ayakkabıları havayolu şirketinin Barcelona Street Projesi’nin bir parçası. Cihaz titreşim modülüne sahip küçük bir Arduino klonunu kullanıyor tıpkı cep telefonlarında olan sistem. Düşük enerji tüketimine sahip Bluetooth ve küçük bir batarya ayakkabıda yer alan diğer teknolojiler. Internet of Things cihazlar için açık kaynaklı geliştirme kiti olan Arduino Sketch kullanan ayakkabı cep telefonundan verileri anlık olarak alan Google Maps Directions uygulama programlama arayüzünü kullanıyor.