Apple’ın iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin üretimini durdurduğu bilinen bir gerçek. Bu kararın alınmasının ardında yatan sebep, satış politikası, ara parça ürün tedariki ya da herhangi başka bir şey olabilir. Ancak Apple’ın bir süredir uyguladığı strateji, bugünlerde bazı iPhone 6/6 Plus kullanıcılarını sevindirebilir.

Habertürk’ün haberine göre; Geçtiğimiz ay patlayan ve yankıları halen devam eden Apple’ın telefonları bilerek yavaşlatması skandalının ardından, Amerikan devinin hatasını telafi etmek için bataryaları 29$’dan satışa sunması, bir anda stokların hızlıca tükenmesine neden oldu.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın üretiminin sonlandırılması nedeniyle yeni bir üretim olmadan sadece stokların kullanılması da, şirketi artık daha fazla talebi karşılayamayacak konuma getirdi. Bu nedenle, eğer Mart ayına kadar bu telefonlarda telefonun tamamen değişimini gerektirecek bir hasar olursa, Apple tarafından size bir üst model olan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus verilecek.

Tarihi Mart ayına kadar olarak belirtmemizin sebebi ise, Apple’ın mevcut sorunu çözmek için yeniden üretime başlayacak olması. Yalnız hatırlatmamız gereken bir şey daha var. Telefonunuzun değişimi için, anakart problemi, sizden kaynaklanmayan panel sıkıntısı ya da benzeri ciddi bir hasarın bulunması gerekiyor. Tüm bu hasarlar telefonunuzda bulunsa bile, yine de size bir üst modelin verileceğinin garantisinin olmadığını da hatırlatalım. Eğer servis bölgenizde halen iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bulunuyorsa, size yine bu telefonlar verilecektir.