Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mucur Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı öğretim görevlisi Mustafa Sudağ ve öğrencisi Azmi Ayvaz, karakollara yapılan bombalı saldırılarda zayiatların en aza indirilmesi düşüncesinden yola çıkarak proje hazırladı.

Üç boyutlu animasyon görselleriyle desteklenen Reaktif Bomba Geçirmez Beton Blok Duvar Projesi'nde, modüler olarak inşa edilebilen, patlayıcılar, bomba yüklü araçlar ve ateşli silahlara karşı geleneksel duvarlara nispeten çok daha dayanıklı duvar yapısı tasarlandı.

Bu duvarlar eğik yapısıyla patlayıcı ve ateşli silahlara karşı daha yüksek direnç sağlarken, piksel tabanlı kamuflaj boyasıyla siper pencerelerinin tespit edilmesini güçleştiriyor. Özel olarak tasarlanan siper pencereleri sayesinde güvenlik güçlerinin korunaklı bir biçimde reaksiyon gösterebilmesine olanak sağlayan duvar, sahip olduğu yükseklikle karakol içerisine sızmaların engellenmesini ve gerisinde bulunan binaların güvenliğini üst seviyeye çıkarıyor.

Projeyle ilgili bilgi veren Sudağ, tavsiye niteliğinde bir tasarım projesi geliştirdiklerini, istendiği takdirde balistik ve fiziksel testler yapıldıktan sonra beton duvarın yapılabileceğini söyledi.