ABD'nin popüler internet hizmeti Netflix, 130 yeni ülkede hizmet vermeye başladı. Bu haberin bizim için iyi olan tarafı ise, bahsi geçen 130 ülke arasında Türkiye'nin de olması. Netflix, şimdiye dek yaklaşık 60 ülkede hizmet vermekteydi. Bu sayı, listeye eklenen yeni ülkelerle birlikte 190'ı bulmuş durumda.
İŞTE FİYAT TARİFESİ
İnternet üzerinden film ve dizi izlemeyi sevenlerin en önemli kaynaklarından biri olan Netflix, aylık abonelik sistemiyle çalışıyor. Hizmetin Türkiye'deki fiyatları ise şu şekilde: "Basic" üyelik aylık 26.99 TL. En ucuz seçenek olan Basic üyelikte HD yayın yok; yayınları sadece SD çözünürlükte izlemek mümkün. Ayrıca aynı anda sadece tek bir ekranda yayın izlenebiliyor.
Standart üyeliğin fiyatı 33.99 TL ve bu üyelik tipinde yayınlar HD olarak izlenebiliyor. Aynı anda açık olabilen ekran sayısı ise 2. Son üyelik tipi olan "Premium" üyelik ise, 40.99 TL'lik aylık ödeme gerektiriyor. Premium üyelikte yayınlar Ultra HD olarak izlenebiliyor ve aynı anda 4 ekran izlenebiliyor.
Hangi üyelik tipini seçerseniz seçin, daha sonra farklı seçeneklere geçiş yapma şansınız var. Yeni üyelere 1 aylık ücretsiz hizmet verildiğini de belirtmekte yarar var.
Netflix'e üye olmak ve yayınları izlemek için akıllı cihazınıza Netflix uygulamasını indirmeniz ya da bilgisayarınızdan Netflix sitesine ulaşmanız yeterli olacak.
ALTYAZI SIKINTISI
Türkiye'ye gelmesiyle birlikte Netflix'in dizi ve filmlerde Türkçe dublaj ve altyazı seçeneğinin bulunmadığı dikkat çekti. Altyazı sisteminin ilerleyen haftalarda devreye alınması bekleniyor.
70 MİLYONDAN FAZLA EVE GİRDİ
2015 yılı itibariyle 70 milyondan fazla eve girmeyi başarabilen Netflix, sadece 2015 yılının son çeyreğinde 12 milyar saat yayın yaptı. Bir önceki yıl bu rakam 8.25 milyar saatte kalmıştı. 2015 yılında toplam streaming saati ise 42.5 milyar saat olarak belirtildi. Şimdi de Netflix'in yeni gireceği ülkelerle birlikte bu sayıların katlanması bekleniyor.
Netflix Çin, Suriye, Kuzey Kore ve Kırım dışındaki pek çok bölgeyi kapsıyor.