Vision EQXX, Almanya'nın Stuttgart kentinden çıkarak Birleşik Krallık'ın Silverstone kentine vardığı rekor kıran yolculuğu 15 saatten kısa sürede tamamladı.

Elektrikli araba bu başarıya, Tesla Model S'de kullanılan bataryayla aynı kapasiteye sahip 100kwh bir batarya setiyle ulaştı.

Mercedes araba gelişmiş aerodinamik, hafif malzemeler ve son teknoloji ürünü silikon anotların kullanımını içeren batarya yeniliklerinin bir araya gelmesiyle Tesla'nın yaklaşık iki katı menzile ulaşmayı başardı.

İki ay önce de bir Mercedes Vision EQXX, şarj için hiç durmadan Almanya'dan Fransa'nın güneyine bin km'nin biraz üzerinde yol kat etmişti.

Her iki yolculuk da gerçek dünya trafik koşullarını içeriyordu. Son seyahatte, 30 santigrat dereceye varan yüksek sıcaklıklar ve yoğun saatlerde M25'te oluşan dur-kalk otoyol trafiği ilave zorluklara yol açtı.

22 Haziran'da 14,5 saatlik sürüşün Silverstone'a olan son ayağını gerçekleştiren Mercedes'in pilotu Adam Allsopp, "Elektrikli hareketlilik geleceğinin işaret ışığını Formula 1 öyküsünün başladığı, bazı ikonik Formula 1 yarışlarına şahit olduğumuz, bunlara katkı sağlamış yere sürmek benim için çok özel" dedi.

Stuttgart'tan Silverstone'a olan yolculuğu daha da büyük bir verimlilikle tek bir şarjla tamamlamak, elektrifikasyon stratejimizin temelini oluşturan teknolojilere hız kazandırılması bakımından gerçekten büyük bir ilerlemenin kanıtı.

Mercedes-Benz, 2030'a kadar tamamen elektrikli olmayı hedeflerken, petrol devi Exxon Mobil'in CEO'su da 2040'a kadar dünyada satılan tüm binek arabaların elektrikli olacağına inanıyor.

Vision EQXX henüz sadece bir konsept araba olsa da tasarımına ve kurulumuna ilişkin yenilikler seri üretimdeki araçlarda halihazırda yer ediniyor.

Bu atılımlardan biri de arabanın araç içi elektronik sistemlerine yeterli elektrik sağlayabilen, 117 güneş pili içeren sabit güneş enerjisi tavanı.

Mercedes Yönetim Kurulu Başkanı Ola Källenius, Vision EQXX'yi "şimdiye kadar üretilen en verimli Mercedes" olarak tanımlamıştı. (INDEPENDENT TÜRKÇE)