Windows Phone kullanıcılarının uzun zamandır beklediği Windows 10 güncellemesinin 2015'in son aylarında gelmesi beklenirken Microsoft yaptığı bir açıklamayla güncelleme tarihini ertelemiş ve akıllı telefonlar için Windows 10 güncellemesinin 2016'nın ilk çeyreğinde verileceğini duyurmuştu. Microsoft'un duyurusu üzerine güncellemenin Ocak ayı itibariyle dağıtılmaya başlanacağı ve 2016'nın ilk çeyreği tamamlanana kadar tüm cihazlara verilmiş olacağı öngörülüyordu.  

Ancak VentureBeat'in haberine göre Microsoft'un iş ortaklarının e-posta ile yaptığı duyuruda Windows 10 mobil güncellemesinin daha da gecikeceği bilgisi ortaya çıktı. Söylendiğine göre Microsoft, Windows 10 mobil güncellemesini dağıtmaya en erken Şubat ayının ortalarında başlayabilecek ve güncellemeyi ilk etapta üst düzey Windows Phone sahipleri alabilecek.

Microsoft'un Şubat ayında aynı zamanda Windows 10 ile çalışacak olan Lumia 650 cihazını tanıtacağı ve bu cihazı tanıtacağı için pazarlama stratejisi nedeniyle diğer cihazlar için Windows 10 mobil güncellemesini geciktirdiği iddia ediliyor. Şirketin ilerleyen zamanlarda güncelleme politikasında nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.