TİKA, Kecskemet Belediyesi Sağlık ve Sosyal Kurumları Aile Destek ve Çocuk Terapi Merkezini yenileyerek, buraya teknik ekipman desteği verdi.

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, merkezde düzenlenen törende, TİKA'nın yaptığı yardımın önemine değindi.

Macarları kardeşleri olarak gördüklerini belirten Fakılı, "TİKA'nın bugün burada yaptığı yardım, kardeşin kardeşe hediyesi olarak görülmelidir.'' şeklinde konuştu.

Macarların Türkiye'ye ilgisinin her geçen gün arttığına işaret eden Fakılı, ''2 yıl önce yaklaşık 90 bin Macar Türkiye'yi ziyaret ediyordu. Bu rakam geçen yıl 140 bine ulaştı.'' dedi.

Kecskemet Belediye Başkanı Pataki Klaudia Szemereyne, şehirlerine bugüne kadar en büyük bağışın TİKA tarafından yapıldığını ifade etti.

Bunun şehir halkının Türkiye'ye ilgisini artıracağını dile getiren Szemereyne, ''Şehrimizin en eski kardeş şehri Tekirdağ. Tekirdağ ile çok iyi ilişkilere sahibiz. Türk ve Macar dostluğu çok eskilere dayanıyor. TİKA'nın yaptığı yardımların anlamı büyük. Yardımlardan burada yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklar faydalanacak. Zaten iyi olan Türk-Macar ikili ilişkileri de daha güçlenecek.'' diye konuştu.

TİKA'nın Budapeşte Program Koordinatörü Havva Pınar Özcan ise Macaristan genelinde önemli projeler gerçekleştirdiklerini kaydederek, ''TİKA olarak Macaristan'da sosyal politika alanında ilk kez böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bu projeyi Kecskemet Belediyesi ile gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduk.'' dedi.