ABD ve Avrupa’daki havacılık otoriteleriyle görüşmeleri sürdü­ren şirket rotaların belirlenmesi için NASA ile işbirliğine gidiyor. Projenin sorumlularından Jeff Holden, şehirlerdeki trafik soru­nunun ancak hava taşımacılığıyla çözüleceği görüşünde:

“Gökyüzüne bakıyoruz, çünkü kent içi hareketliliğin tam merkezi orası. Şehir içi insan ve eşya taşı­macılığının kodlarını kırmak isti­yoruz. Her geçen gün daha fazla insan şehirlere yerleşiyor, buna bağlı olarak ulaşım sorunu daha kötü bir hal alacak. Bu sorunu çöz­mek için devrim niteliğinde yeni­liklere ihtiyacımız var.”

UberAIR projesi kapsamında ilk etapta mevcut pervaneli araç­lar şehir içi taşımacılığa uygun hale getirilecek. Airbus’tan Mat­hias Thomsen yeni araçları ‘ge­liştirilmiş helikopterler’ olarak tanımlıyor:

“Bence uçan arabalar, Blade Runner analojisi kentsel hava ta­şımacılığı için tam manasıyla kul­lanışlı değil. Bence bu yeni bir taşıma sistemi, helikopter olarak bildiğimiz araçlarda yeni bir dev­rim. Daha iyi bir helikopter.”

Uber, elektrikli hava araç­ları için Embraer, Mooney, Bell Helicopter ve Pipistrel Aircraft gibi şirketlerle masaya oturdu. Uber’in 2023’te dört yolcuyla şe­hirler arası taşımacalıkta kullan­mayı planladığı uçan taksilerin saatte 300 km hızı geçmesi bek­leniyor.