Whatsapp bu telefonlarda artık çalışmayacak

Whatsapp artık bazı model telefonlarda hiçbir şekilde çalışmayacak. Son tarih ise 30 Haziran 2017. İşte Whatsapp'ın çalışmayacağı telefonların tam listesi

Yayınlanma
Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg tarafından 19 milyar dolar gibi rekor bir ücret ödenerek satın alınan ve bu satın alma sonrası güvenlik önlemleri daha da arttırılan popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, 30 Haziran'dan itibaren olacak şekilde bazı telefonlara ve dolayısıyla da telefonun kullanıcılarına veda edecek.WhatsApp, zamanında satış rekorları kıran ancak artık gözden iyice düşen telefonlara olan desteğini çekme kararı aldı. Bu telefonlardan desteğin çekilmesiyle Whatsapp da artık bu cihazlarda çalışmayacak.

WHATSAPP HANGİ TELEFONLARDA ARTIK ÇALIŞMAYACAK?
30 Haziran 2017 itibariyle WhatsApp, iPhone 3G ve bazı eski model Android telefonlarda kullanım dışı olacak. Bir dönemin efsane telefon markaları BlackBerry ve Nokia için ise 30 Haziran 2017 tarihine kadar süre tanımış durumda. Bu tarihten sonra onlar da kullanılamayacak.

İŞTE O TELEFONLAR

Nokia S40
Nokia Symbian S60
Android 2.1
Android 2.2
Windows Phone 7.+1
iPhone 3GS (iOS 6)
BlackBerry OS ve BlackBerry 10

WhatsApp'in resmi bloğundan yapılan açıklamaya göre artık bazı Android, IOS, Windows, BBOS ve Symbian işletim sistemini kullanan cihazlar 30 Haziran itibariyle WhatsApp'ı kullanamayacak. Eski iştetim sistemlerinde güvenlik açıkları bulunduğu için böyle bir karar alan dünyaca ünlü firma belirtilen tarihler sonrasında bu telefonlardan tamamen kaldırılacak ve bu telefon kullanıcılarının yeni tarz güvenlikli telefonlara geçmesini teşvik edecek.Yani bu işletim sistemini kullanan telefonların hiçbirinde belirtilen tarihten sonra Whatsapp çalışmayacak.
 

Yorumlar