Bizim ailede, benim kuşak doktora gitmekten nefret eder. İş işten geçene kadar nerdeyse, bekleriz. En canlı örnek ben.. İki günlük tedavi ile geçebilecekken, ameliyatlarla ölümden dönmemin sebebi, gecikmek.. Ağbim de öyle.. Kardeşlerim de.. Damat da öyle

Bizim ailede, benim kuşak doktora gitmekten nefret eder. İş işten geçene kadar nerdeyse, bekleriz. En canlı örnek ben.. İki günlük tedavi ile geçebilecekken, ameliyatlarla ölümden dönmemin sebebi, gecikmek.. Ağbim de öyle.. Kardeşlerim de.. Damat da öyle mesela..
Aslında önce ruh doktoruna gitmemiz lazım.. Ama ne diyeceğini tahmin ediyorum..
"Çocukken sizi doktorla mı korkuturlardı?."
Evet!. Aynen öyle olurdu. Doktor iğne demekti çünkü..
Bugünün gençleri, başları ağrıyınca, hastane, doktor ilaç peşinde koşarken, bizim kuşa- ğın, yere serilmeden doktor istememe erkekliğimizin sebebinde bu bilinçaltı yatıyor çünkü.. Daha sonra doktor unutuldu, korkutma aracı "Polis" oldu.. "Polis amca geliyor.. Seni polise veririm ha!.."
Ve kuşakları, bu defa polis korkusu ve nefreti ile büyütmeye başladık. Neticeyi görüyoruz. 

***


İtalya'da çocuklar "Türkler geliyor" diye korkutulurlar.. Tarihten kalma ama, öyle yerleşmiş ki, bugün hala kullanan aileler var. İtalya'nın sahil kentlerini Türk korsanları basar, genç kızları kaçırırlarmış.. Hatta "Mafya/ Mafia" sözcüğünün ordan doğduğu söylenir..
Türk korsanlara karşı, sahil köylerinde İtalyan gençlerinden oluşan çeteler oluşturmuşlar. Bunların işi köy kahvesinde elde silah beklemek..
Türkler basınca, tarlada kızları ile çalışan analar bağırırmış.. "Ma fia!.. Ma fia!.." Yani "Kızım.. Kızım!.."
Çığlığı duyan çeteler de kahveden tarlaya koşarlarmış, kızları Türkler'den kurtarmaya.. O çeteler işte tarihte ilk "Mafya/ Mafia!.."

Türk korkusu bu kadar folklora yerleşince, nesiller boyu çocukların "Türkler geliyor" diye korkutulması da normal..
Bugün, galiba bu korkutmanın bir bilinçaltına nasıl feci yerleştiğine şahit oluyoruz..
Galatasaray'ın İtalyan Hocası Mancini, Türklerden resmen nefret ediyor, sanki.
Türkiye'deki yabancı hayranları, yabancı âşıkları Osmanlı'dan beri var.
Adam arka arkaya üç hafta, Türk spor medyasına hakaret etti. "Sahtekarlar" dedi.. "Terbiyesiz" dedi. "Aptal" dedi.. Gık çıkmadı medyamdan.. Derneğimden.. Hakaretlere "Gık" demedi kimse.. Ama bu yabancı hayranlarının "Mancini" övgüleri artarak devam etti. "Bu kurak yılda, yağmur iyi oluyor" dediler herhalde..
Derbideki Selçuk olayı Mancini'nin bilinçaltında kalmış "Türkler geliyor" korkutmaları sonucu herhalde.
Galatasaray Teknik Direktörü, Galatasaray Kaptanı'nı maçın başından itibaren her fırsatta, tribünler ve ekranlar önünde, aşağılayacak şovlarla azarladı.. Öyle çocuk azarlanmaz.. Yaşını başını almış bir genç adamı azarlıyorsun dikkat et.. Ve o adam, Galatasaray kaptanı.. Sonunda her gururlu genç gibi Selçuk da çıldırdı.
Dünyanın hangi hocası, şut atan oyuncusunu azarlar?.
Koca Galatasaray kendi sahasındaki maçta yedi şut atmış, topu topu.. Sebep?. Medyanın yabancı hayranı yazılarına kapılan Ultraslan'ın şut attı diye Burak'ı ısrarla yuhalaması. Galatasaraylı futbolcular şaşkına döndüler. Kimse şut atamaz oldu, en başta da Burak..
Maç boyu Selçuk'la uğraşan Mancini, Selçuk'un pek çok golünü hatırladığım mesafeden şutuna iyice köpürdü.. Ağzından salyalar akarak saldırdı, Galatasaray Kaptanı'na, yanına çağırıp.. Ayni Mancini, beni Galatasaraylı olduğumdan utandıran Melo'nun utanç verici, insanlık dışı, o lakabı niçin aldığını düşündüren rezil, çirkin hareketlerine tepki bile vermemişti oysa.. Ayni Mancini, iki dakika sonra, tam da ayni yerden, tam da ayni şutu atan Sneijder'e de tepki göstermedi. Brezilyalı ve Hollandalı özgür, ama Türk aşağılanmalı..
Bu mudur?. Teknik Direktörlük, liderlik bu mudur?.
Mancini'de çocukluğundan kalma kompleksler varsa, derhal tedavi görmeli.. Ama daha önce de, şutlanmalı.. Burası rehabilitasyon ülkesi değil.
Güya kibar, güya centilmen, güya beyefendi Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Türk medyasına her hafta hakaret eden İtalyan'ı affedebilir ama Galatasaray Kaptanı'nı tribünlere şov yaparak aşağılayan adamı bu kulüpte tutamaz. Tutmamalı!..