Londra merkezli Avrupa Engelli­ler Derneği (AVED), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla her yıl geleneksel hale gelen engelliler ya­rarına bir gece düzenledi.

Engelli ve ailelerinin ücretsiz olarak katıldığı geceye 180’i ücretsiz olmak üzere 250 kişinin katılması karşısında Avrupa Engelliler Derneği Başkanı Poyraz Veysel Çadır, gelecek seçim­lerde başkan adayı olmayacağını du­yurdu.

Tottenham bölgesindeki Selby Centre’da düzenlenen geceye KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, kızı Ceyda Alemdar, kız kardeşi De­niz Öztürk, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetinkaya, aralarında Caria Seyahat Acentası yöneticileri Sela­hattin Pınarbaşı ve Engin Serkoğ­lu’nunda yer aldığı çok sayıda seçkin davetli iştirak etti.

Gecenin açılışını Naci Göçen söy­lediği birbirinden güzel parçalarla yaptı. AVED Başkanı Çadır, açılış konuşmasında, geceye katılan ha­yırseverlere ve destek verenlere teşekkür etti. Çadır, “Bu gece yaşa­nanlar toplumumuzun engellilere karşı duyarsızlığını ortaya koydu. Her şeye para harcayan insanları­mız engelliler yararına düzenledi­ğimiz geceye destek için 25 sterlin ödemek istemedi. Bilinmelidir ki, en­gellilerin gündelik hayatta karşılaş­tıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur. Gelecek seçimde başkan adayı olmayacağım, çünkü insanlarımız çevrelerine du­yarsız davranıyorlar” dedi.

Konuşması için sahneye davet edilen KKTC Konsolosu Alemdar da, bu özel geceyi düzenleyen AVED başkanı Çadır başta olmak üzere; katkı koyan, destek sağlayan herkesi tebrik etti ve katılımcılara ‘hoşgel­diniz’ dedi.

3.5 yıllık Londra görevi sürecinde 3. defa baloya katıldığını ifade eden Alemdar şöyle konuştu; “Engelli ar­kadaşlarımızla ve bu konuya du­yarlılık gösteren sizlerle birlikte ol­maktan duyduğum mutluluğu da bu vesileyle ifade etmek istiyorum. Bir engeli olsun olmasın, bu akşamki gibi gönülleri engelsiz olan duyarlı­lık sahibi kardeşlerimizle birarada olmak, eminim hepimiz için, büyük bir memnuniyet kaynağıdır. Engelli kardeşlerimizin önlerindeki fiziki en­gelleri azaltma ve onları topluma en­tegre etmeye çalışmanın ötesinde; onların hayata bağlanmalarına yar­dımcı olacak ve yaşama sevinçlerini artıracak böylesi organizasyonlara ve benzeri yardımlaşma ve daya­nışma faaliyetlerine her zaman eli­mizden geldiğince katkı koymamız gerektiği düşüncesindeyim. Aralık ayına denk gelen Dünya Engelliler Günü’nü kutladığımız bu gecede, aynı zamanda, yeni yıla girmeye ve 1 yılı daha geride bırakmaya hazırlanı­yoruz. Dünya Engelliler Günü ve yeni yıl dolayısıyla, ben de bir mesaj ver­mek istiyorum, Her zaman söylenen bir söz vardır: Ne zaman başımıza ne geleceğini hiçbirimiz bilemeyiz ve aslında hepimiz birer engelli adayı­yız. Ama ne yaşarsak yaşayalım, ne kaybımız olursa olsun, her şeyimizi kaybetsek bile ‘yaşama sevincimizi asla kaybetmeyelim.’

Hepimizi hayata bağlayan ve ya­şama sıkı sıkıya tutunmamızı sağla­yan en güçlü bağın, yaşama sevinci olduğunu bir kez daha ifade ederek sözlerime son veriyorum.”

Çadır, Konsolos Alemdar’a der­neğin teşekkür plaketini takdim etti. Ardından geceye destek veren kişi ve işyeri sahiplerine teşekkür pla­keti verildi.

Gecede, Türkiye’den katılan Er­dinç Buruç, Sevilay Ekinci, Zeynep Çelebi ve yerel sanatçılardan Kader Ateş sevilen eserleri seslendirdi. İlerleyen saatlerde, konuklar bu mutlu günlerinde engellileri yalnız bırakmayarak birlikte halay çekerek mutluluklarına ortak oldular.