İngiltere Türk toplumu içerisinde ayrı bir yeri olan ve toplumun sevdiği simalardan biri olan Zeren Safa tedavi gördüğü hastanede dün gece Londra saati ile 23.10’da vefat etti. Merhumun vefatını eşi, gazeteci Mihrişah Safa facebook’tan duyurdu.

İşte Mihrişah Safa’nın o açıklaması:

“Çok Sevgili, Değerli Varlığımız, özlemi içimizi yakan müstesna insan, Turkish Forum UK'in başkanı, canım biricik eşim, canımızın içi babamız M. Zeren Safa, 15 Eylül Perşembe akşamı 23.10'da , tedavi gördüğü Harley Street Clinic'de hakkın rahmetine kavuşmuştur.. Acımız sonsuzdur.. Evimizin direğini , güzel bir insanı, derin düşünceli bir eşi, mükemmel bir babayı kaybettik.. 34 yıllık hayat arkadaşım, şimdi anne ve babasına kavuştu.. Allah rahmet eylesin, nurlarda uyusun, mekanı cennet olsun.”

-MUSTAFA ZEREN SAFA KİMDİR?


Zeren Safa, mali Müşavirlik firması sahibiydi ve Turkish Form UK Başkanlığını yürütüyordu

Merhum Zeren Safa, 31 Temmuz 1945 Lefkoşa doğumlu,

İlköğretimini Kıbrıs’ta 5 değişik ilkokulda tamamladı.

Orta ve Lise öğretimini, Lefkoşa İngiliz Okulunda yaptı.

18 yaşında Londra’ya geldi.

GCSE ve A Level ‘dan sonra sırasıyla, “City University”,”Institute of Chartered Accountants”,”Institute of Taxation” bölümlerini bitirdi ( 1967-1969)

Bu tarihten itibaren kendi mali müşavirlik firmasını açtı ve o günden bu yana kendi firmasının yöneticisiydi.

Vergi mevzuatlarındaki değişikliklerle ilgili olarak,4 yıl önce Avrupa Vergiler Kurumu sınavlarına girerek, bundan sertifika aldı. Avrupa’da iş yapan firma ve şahıslar için bu konuda “consultancy ve advice license” verme hakkına sahipti.

Londra’da kurulu , sivil toplum örgütü Turkish Forum UK Trust’un 7 yıldır yönetim kurulu ve kurucu üyesi. 2009 TEmmuz ayından bu yana da başkanlığını yürütüyor.

Gazeteci Mihrişah Safa ile evli olan Zeren Safa, Emre ve Deniz adında bir kız bir erkek iki çocuk babası.

Merhum’un cenazesi ile ilgili olarak aileszi tarafından önümüzdeki günlerde bilgi verilecek.