Londra’da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, Mayıs ayında yaşanan Soma maden faciası için başlattığı yardım kampanyasında toplanan paraların tamamının  15 Ocak’ta Soma gidecek heyetle birlikte kazadan etkilenen ailelere verileceği öğrenildi.

 

Konuyla ilgili olarak Konsey tarafından yapılan açıklamada,  "Soma Kampanyası'nda toplanan miktarın tamamı, kampanyanın sona ermesiyle birlikte, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına, yaralananlara ve madende çalışanlara ulaştırılacaktır

 

Soma faciasında zarar görenlere yardım amaçlı yapılan etkinliklerden ve şahsi yardımlardan elde edilen gelirler için Konsey bankada bir hesap açılmıştı. Paralar bu hesapta toplanmaktadır. Bugüne kadar hesapta biriken miktarın toplamı 3,684 Sterlindir” denildi.

 

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Hesapta biriken paranın kazada yaşamını kaybedenlerin ailelerine verilmesi için 15 Ocak’ta Soma’ya gidilecektir. Gidecek Ekip, Aysın Yılmaz, Leyla Kemal, Duygu Tağmaç ve Mehmet Taisi Güzel’den oluşuyor. Daha önceden de söylendiği gibi ekip gidiş geliş masraflarını kendileri karşılayacaklar ve bankada biriken para olduğu gibi Soma’ya götürülecektir”

 

KAMPANYA DETAYLARI

 

Banka : Türk Bankası
Hesap İsmi: CTCA UK
Hesap Numarası: 08296828
Sort Code: 40-51-98
Swift Code: TUBAGB2L
Iban NO: GB16TUBA40519808296828