2011 yılında vizyona giren ilk İncir Reçeli filmiyle bizleri etkisi altına alan sinema filmi ikinciyle tekrar sinamaseverlerle  buluşuyor.

Sinema seyircisinin yoğun ilgi gösterdiği İncir Reçeli sinema filmi; imkansız ve hüzünlü bir aşk hikayesini konu alıyor. Filmin kahramanı yazar Metin kendi halinde bir hayata sahipken hayatına birden Duygu'nun girmesiyle yaşamı hızlı bir değişime girer. Duygu'ya aşık olan Metin kendini imkansız bir aşkın kucağında bulur ve Duygu'yu kaybetmesiyle hayatı altüst olur. İncir Reçeli 2 filminde de Metin'in depresif aşk saplantısını kırmaya çalışan Gizem, Metin'in hayatını değiştirmeyi ve onu tekrar mutlu bir insan haline dönüştürmeye çalışır.

Büyük ilgi gören film İncir Reçeli'nin devamı İncir Reçeli 2'de yine Halil Sezai Paraçıkoğlu şarkılarıyla filmde dikkat çekiyor.

İncir Reçeli 2 sinema filminin konusu

İçine kapanık Metin ve hayata cıvıl cıvıl bakan Duygu'nun hüzünlü aşk hikayesini konu alan ilk filmin ardından üç yıl sonra gelen ikinci yapımda yine Halil Sezai başrolde oynuyor. Bu sefer Metin'i Duygu ile yaşadığı aşkın ardından, gelen yoğun yalnızlık dönemi içinde izleyeceğiz.

Metin, sevdiği kadını kaybettikten sonra uzun süreli bir yas dönemine girer. Artık barlarla şarkı söylemekte olan Metin'in yolu beklenmedik bir anda Gizem'le kesişir. İkisi de geçmişinde benzer şeyler yaşamış bu iki insan arasında yeni bir hikaye başlar.