Tatil yaptığı Alanya'da beyin kanaması sonrası rahatsızlanarak Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 44 yaşındaki İngiliz Natasha Natalie Anderson'ın, yoğun bakım servisinde beyin ölümü gerçekleşti.

Hastane yetkilileri, hastanın yakınlarıyla yaptıkları görüşmede organ bağışı için onay aldı. Bunun üzerine Anderson'ın iki böbreği ile karaciğeri, organ bekleyen 3 hastaya nakledildi.

- Aile hemen onay verdi

Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Tayfun Birtay gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'ya tatile gelen İngiliz vatandaşının beyindeki bir kanama sonrası hastanelerinde yoğun bakıma alındığını söyledi.

Tedavisi sırasında beyin ölümü gerçekleşen turistin ailesine durumu bildirdiklerini ifade eden Birtay, "Ailesinin onayı ile durum Antalya Organ Nakili Koordinasyonuna bildirildi. Yapılan çalışmalar neticesinde hastanın bir böbreği Süleyman Demirel Üniversitesindeki hastaya gitti. Diğer böbrek Antalya Medical Park Hastanesindeki ihtiyaç sahibine transfer edildi. Karaciğer de Trabzon'dan bir vatandaşımıza Antalya Medical Park Hastanesinde nakledildi." diye konuştu.

Organ bağışı konusunda yurt dışındaki insanların çok daha hassas ve bilgili olduğunu dile getiren Birtay, İngiliz kadının yakınlarıyla yaklaşık 5 dakikalık konuşmanın ardından onay aldıklarını söyledi.