The Guardian'ın haberine göre, ABD'nin Portland şehrinde görülen davada jüri, Brophy'nin şef olarak çalışan 63 yaşındaki eşi Daniel Brophy'i öldürmek için iki gün boyunca planlar yaptığını söyledi.

Aşk romanları yazan Campton Brophy'nin 13 Haziran'da nasıl bir ceza alacağı açıklanacak. Brophy'nin suçlu bulunduğu ikinci derece cinayet suçlaması ise yasalara göre müebbet hapis cezası öngörüyor. Crampton Brophy'in kararın açıklamasından sonra çok belirgin bir tepki vermediği, avukatlarının karara itiraz edeceği belirtildi.

Daniel Brophy, Haziran 2018'de kalbine sıkılan iki kurşunla öldürülmüştü anca cinayet silahı hiçbir zaman bulunamadı. Crampton Brophy, aynı yılın eylül ayından beri eşini öldürmek suçlamaları ile tutuklu bulunuyor.

Savcılar, cinayetin işlendiği dönemde Crampton Brophy'nin finansal sorunları olduğunu ve eşinin hayat sigortası nedeniyle onu öldürdüğünü ifade ediyorlar. Brophy ise eşini öldürmek için hiçbir nedeni olmadığını söylüyor ve finansal sorunlarının ikilinin emeklilik birikimleri sayesinde çözüldüğünü ifade ediyor.

Brophy'nin 'Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz” başlığıyla 2011 senesinde yayınladığı kitapta, izi sürülemeyen bir cinayet işlemek için çeşitli seçeneklere yer verilmesi dikkat çekmişti. (DUVAR)