Baba ve operasyonları yapan doktor ceza mahkemesine sevk edildi. Olayı, çocukların annesi yetkililere ihbar etti. 

Kadın sünneti 2008 yılından bu yana Mısır'da yasak. 

Kamuoyunda kadın sünneti olarak da bilinen bu uygulama, kadınların dış genital bölgesinin kasten kesilmesi ya da çıkarılması demek.

Genellikle klitoris veya vajina dudaklarının kesilmesini içeriyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), "tıbbi olmayan nedenlerle kadınların üreme organlarını yaralayan her türlü prosedürü" genital sakatlama kategorisinde değerlendiriyor.

Mısır başsavcılığı geçen hafta Çarşamba günkü açıklamasında "Doktor, koronavirüs aşısı yapacağı bahanesiyle kızların evine gitti" dedi. Raporda, kız çocuklarının "genital organlarının çıkarıldığı görüldü (...) kızlar bilinçlerini kaybetti uyandıklarında bacaklarının birbirine bağlı olduğunu görünce şok oldular ve genital organlarında büyük ağrı hissetiler" dendi. 

Kız çocukları yaşadıklarını babalarından boşanan annelerine haber verdi.  Soruşturmayı yürütenleri anne ve kızların teyzeleriyle görüştü.

Baba ve doktor hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kadın sünneti nedir?

2 bin 500 yıl kadar önce Mısır'da başladığı tahmin edilen sonraları Yeni Gine, Mısır, Etiyopya olmak üzere Afrika'daki birçok ülkede yaşayan Müslüman topluluklarda ve Avusturya Aborjinleri'nde yaygın hale gelen bir gelenek.

Bu geleneğe göre kadınların vajinasının dudakları kesilip atılır.

Anestezi kullanılmadan, uyuşturmadan, açık jiletle gerçekleştirilen bu işlem kan kaybından ölümlere bile neden olmaktadır.