Nick Cave, en büyük oğlu Jethro Lazenby'nin öldüğünü "Çok büyük bir üzüntüyle oğlum Jethro'nun vefat ettiğini doğrulayabilirim. Şu anda aile mahremiyetine göstereceğiniz saygı için minnettar oluruz” ifadeleriyle açıkladı.

Jethro, 1991 yılında Cave ve Beau Lazenby'nin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Cave'in Viviane Carneiro'dan olan ikinci oğlu Luke ise Jethro'dan 10 gün sonra doğdu.

31 yaşındaki Jethro, Avustralya'da büyüdü ve daha sonra babası ile 7 ya da 8 yaşına gelene kadar tanışamadığını söyledi.

Avustralyalı ünlü müzisyen, 2008'de gazetecilere verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

"Zor bir zamandı ama sonunda harika oldu. Jethro ile ilk yıllarda pek temas kuramadım. Bundan ötürü çok büyük bir pişmanlık duyuyorum ama şimdi harika bir zaman geçirdik."
Jethro ise 2012'deki bir röportajda "Babamla tüm bu b*ktan şeyleri yaşama ve onun gölgesinde olma hikayem o kadar da iyi başlamadı" dedi.

İngiltere'ye taşındıktan sonra Jethro, Balenciaga ve Versace de dahil olmak üzere birçok büyük firma için modellik yapmaya başladı. Ünlü Fransız fotoğrafçı Hedi Slimane ile çalışan Jethro, ayrıca kendi müzik projelerine bu sıralarda başladı.

Mart ayında annesine fiziksel şiddet uygulamaktan suçlu bulunan Jethro'nun avukatı, kendisine şizofreni teşhisi konduğunu açıkladı. Hapis cezası alan Jethro, geçen hafta serbest bırakılmıştı.

Daha önce de 2018 yılında Jethro, o zamanki kız arkadaşına saldırıdan hüküm giymişti.

Cave, oğlu Arthur'un uçurumdan düşerek 15 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından 4 oğlundan 2'sinin ölümüne tanıklık etmiş oldu. Cave, Arthur'u "Güzel, mutlu, sevgi dolu bir çocuktu" sözleriyle nitelendirmişti.

Arthur'un ölümünün Cave üzerindeki etkisi, 'Skeleton Tree' albümünün yapım aşamasına odaklanan 'One More Time With Feeling' belgeseline konu olmuştu. (SPUTNİK TÜRKÇE)