"How I Met Your Mother" dizisinde canlandırdığı Robin Scherbatsky rolüyle tanınan Cobie Smulders, dizinin farklı bir versiyonu olarak izleyicilerle buluşan "How I Met Your Father"ın sezon finaline konuk oldu. Dizinin yaratıcıları Isaac Aptaker ve Elizabeth Berger, orijinal serinin karakterlerinin yeni yapımda tekrar yer alabileceğini belirtti. 

Entertainment Weekly'nin aktardığına göre, Cobie Smulders'ın yönetmen Pam Fryman ve orijinal dizi ekibinde yer alanlarla tekrar çalışmak üzere karaktere döndüğünü görmenin "onunla çalışan herkes için gerçekten duygusal bir deneyim" olduğunu söyleyen Elizabeth Berger, Smulders'ın rolü için, "Grubumuza ve özel hikâyemize organik hissettirecek birini geri getirmek istedik. Sophie'nin romantik macerasının içerisinde yol alırken orijinal diziden bir karakterle karşılaşması fikrini sevmiştik. Robin’in kendisinden bu konuda tavsiye alması çok heyecan vericiydi" ifadelerini kullandı. 

Isaac Aptaker da, "Orijinal diziden karakterler eklemeye başlamadan önce insanların [Sophie ve arkadaşlarını] bir ekip olarak tanımasını sağlamak istedik. Bu kadar büyük ve çok sevilen bir şeyi alıp onunla pek çok benzerliği olan ama aynı zamanda kendi ayakları üzerinde duran bir şey yaratmaya çalışmak gerçekten, gerçekten ilginç bir deneyimdi" şeklinde konuştu.

Aptaker ayrıca, Cobie Smulders’ın küçük rolünden sonra orijinal seriden başka oyuncuların gelmesi fikrine açık olduklarını belirterek, "Bana kalırsa ekibin hepsi bu diziyi büyük bir merakla izliyor ve acaba telefonum çalar mı diye bekliyor. Ekipten daha fazla kişinin geri dönmesi için kapımız her zaman açık” dedi. 

Ocak ayının başında dijital platform Hulu'da izleyicilerle buluşan "How I Met Your Father", ilk sezonunu tamamladı. Dizi, kim olduklarını, hayattan ne istediklerini, flört uygulamaları ve sınırsız seçenekler çağında nasıl aşık olunacağını çözmenin ortasında olan Sophie ve arkadaş grubunun etrafında dönüyor. 

Hilary Duff'ın Sophie karakterine hayat verdiği dizide, Francia Raisa Sophie'nin ev arkadaşı Valentina'yı; Tom Ainsley, Valentina'nın erkek arkadaşı Charlie'yi; Chris Lowell, Uber şoförlüğü yapan müzisyen Jesse'yi; Tien Tran, Jesse'nin üvey kardeşi Ellen'ı; Kim Cattrall ise Sophie karakterinin yaşlı versiyonunu canlandırıyor.

Hulu'dan ikinci sezon onayı alan dizinin ikinci sezonu 20 bölümden oluşacak.  (GAZETE DUVAR)