Gazeteci Tayfun Talipoğlu saat 01.00 sıralarında evinde fenalaşarak yere yığıldı. Evde bulunan bir arkadaşının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri Talipoğlu’na ilk müdahaleyi evinde yaptı. Talipoğlu, daha sonra ambulansla Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Talipoğlu, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 55 yaşında hayatını kaybetti.

OĞLU KONUŞTU: ALBÜM ÇIKARMAK İSTİYORDU

Babasının ölümüyle ilgili konuşan Tayfun Talipoğlu’nun oğlu Candaş Talipoğlu “Bu geçirdiği üçüncü kalp kriziydi. Daha önce de bu tarz rahatsızlığı olmuştu. Stent takılmıştı. Herhalde yakın aralıklarla üst üste gelince bu sefer bünyesi dayanamadı” dedi. Talipoğlu “Yol hikaye kitabını yeni çıkarmıştı, çok istiyordu. Bu hafta içinde ya da hafta sonu için albüm çıkarmak istiyordu. Kendisinin görmesi kısmet olmadı” diye konuştu.

“1 SAATTEN FAZLA KALP MASAJI YAPILDI”

Gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun ölümüyle ilgili bilgi veren İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, “İlk çağrı saat 01.07’de 112 birimimize ulaştı, ekiplerimiz 7 dakika sonra söz konusu adrese ulaştı. Ekiplerimizin yaptığı ilk kontrolde sayın Talipoğlu’nun ‘eks’ olduğu belirleniyor ve vakit kaybetmeden görevli arkadaşlarımız evde kalp masajına başlıyor. Yaklaşık 1 saat boyunca evde kalp masajı yapılıyor, daha sonra sayın Talipoğlu, kalp masajına ara verilmeden ambulansla hastaneye kaldırılıyor. Bu süreçte vücut maalesef cevap vermiyor. Sayın Talipoğlu başarılı bir gazeteciydi ölümü bizleri çok üzdü. Ailesi ve arkadaşlarına sabır diliyorum” dedi.





DAHA ÖNCE STENT TAKILMIŞTI

Tayfun Talipoğlu, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHP’nin Aydın’da yaptığı ön seçimde 4’üncü sırada yer aldı. Genel Merkez tarafından, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın birinci sıradan kontenjan adayı olarak gösterilmesiyle milletvekilliği aday listesinde 5’inci sırada yer bulabildi. Talipoğlu, partisi kentten 4 milletvekili çıkarınca Meclis’e gidemedi. Ardından 1 Kasım 2015 tarihindeki genel seçimlerde de aynı sıradan aday olan ve parti örgütleriyle birlikte yoğun seçim çalışması yürüten Tayfun Talipoğlu, o dönemde kendini iyi hissetmeyince Aydın Devlet Hastanesi’ne gitti. Yapılan kontrollerde kalp krizi geçirdiği belirlenen Talipoğlu’na anjiyo yapılmasına karar verildi. 6 Ekim 2015 tarihinde anjiyo olan Talipoğlu’na stent takıldı. Talipoğlu, 2013 yılında da anjiyo olmuştu.

CENAZE TÖRENİ YARIN ANKARA’DA

Tayfun Talipoğlu’nun cenazesi, otopsinin ardından oğlu Candaş Talipoğlu tarafından teslim alındı. Cenaze alındığı sırada, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in de aralarnda bulunduğu CHP’li bazı yöneticiler de İzmir Adli Tıp Kurumu’na geldi. Tayfun Talipoğlu için ilk cenaze töreninin yarın (çarşamba) sabah saatlerinde Ankara’da, Oran’daki cem evinde olacağı, ardından da öğlende Kocatepe Cami’nde kılınacak namazdan sonra son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.


KILIÇDAROĞLU’NDAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tayfun Talipoğlu için bir taziye mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu, mesajında, “Mesleğini onuruyla yaparak kendini Türkiye'ye kabul ettiren, duayen bir gazeteciydi. Tayfun Talipoğlu'na rahmet sevenlerine sabır diliyorum” dedi.


SOSYAL MEDYADA TALİPOĞLU İÇİN YAZDILAR

Binlerce seveni de sosyal medyada Tayfun Talipoğlu için yazdı. İşte onlardan bazıları…

CHP milletvekili Aykut Erdoğdu: Bam telimiz koptu… Tayfun Talipoğlu’nu kaybettik… Hoşçakal Tayfun Abi… Hoşçakal Güzel İnsan… Mekanın Cennet Olsun…
Gazeteci İrfan Değirmenci: Şiir sesli adam, bamteline dokunan gazeteci, modern zaman seyyahı Tayfun Talipoğlu, genç yaşta aramızdan ayrıldı. Yakınlarına sabır dilerim.
Sanatçı Fırat Tanış: Tayfun Talipoğlu’nu çok erken yaşta kaybetmişiz.Allahtan rahmet,ailesi başsağlığı,sevenlerine sabır diliyorum.
Koray Çalışkan: Kısa yaşanmışlıklar, yaşanmamışlıklardan daha iyidir. Tayfun Talipoğlu
CHP’li Mehmet Bekaroğlu: İşte şimdi bamtelimize bastın Tayfun Talipoğlu… Güle güle, Allah rahmetini esirgemesin, mekanın Cennet olsun…

TAYFUN TALİPOĞLU KİMDİR?

1962 yılında Kars’ta doğan Tayfun Talipoğlu İlkokulu Malatya Şeker İlkokulu ve Eskişehir Yunus Emre İlkokulu’nda okudu. Ortaokulu Eskişehir’de, liseyi Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1983 yılında mezun oldu. Siyasi görüşleri nedeniyle kaymakam yapılmadı ve bu süreçte kargoculuk, Ankara düğün salonlarında ve pavyonlarında orkestra solistliği gibi birçok değişik iş yaptı. Milliyet Gazetesi’nde muhabir olarak başladığı gazetecilik yaşamına önce Star1’de, sonra ATV’de haber muhabiri olarak devam etti. 1995 yılından itibaren önce ATV’de, 1999’dan beri de NTV’de Bam Teli programını hazırlayıp sunarak mesleğine devam etti. Takvim, Yeni Yüzyıl, Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.