Türk Hava Yolları (THY) kabin ekipleri aldıkları ilk yardım eğitimleri sayesinde hayat kurtarmaya devam ediyor. THY kabin memuru Embiye Garip,  Üsküp -  İstanbul uçuşu sırasında boğazına bir cisim kaçan erkek çocuğuna yaptığı müdahale ile hayata tutunmasını sağladı. Kabin memuru Embiye Garip, "Annenin elinden bebeği aldım.  Tıkanma yaşıyordu. İlkyardıma başladım ve küçük çocuk nefes almaya başladı" sözleriyle olay anını anlattı.

"SERVİS SIRASINDA BEBEĞİN TIKANDIĞINI FARK ETTİM"

Daha önce uçuş sırasında birçok insanın hayatını kurtaran THY kabin memurları,  Üsküp -  İstanbul seferi sırasında yaklaşık bir yaşında bir çocuğun hayatını kurtardı.  Üsküp'den yolcularını aldıktan sonra  İstanbul'a gelmek için havalanan THY uçağında tıkanan bir bebeği hayata döndüren Kabin Memuru Embiye Garip, olay anını şu sözlerle anlattı:

Servis sırasında bebeğin tıkandığını fark ettim. Daha doğrusu önce öksürmeye başladı. Sonra bu öksürme anormal boyut almaya başladı ve annesi bu heyecanla bebeği sarsmaya başladı. Ben bu olayı görerek bebeği annesinden aldım.

GEREKENİ YAPTIM, ÇOCUK HAYATA DÖNDÜ

Bu sırada bebek tam tıkandı. İlk yardım derslerinde de gördüğüm, eğitimini aldığım bebeklerde tam tıkanmada yapılması gereken uygulamayı yaptım ve çocuk hayata döndü.