Ersoy, Mayıs sonu itibariyle iç turizmin yavaş yavaş başlayacağını açıkladı.

Bakan Ersoy, havalimanı işletmeciliği, yerli hava yolları, kara yolları ve turizm tesisleri için ayrı ayrı oluşturulan pandemi protokollerini tamamladıklarını belirtti ve şöyle devam etti:



" Otel işletmeleri için de sertifikasyon süreçlerini Mayıs ayı itibarıyla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu sertifikasyonu alan tesisleri 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla bakanlığımız web sayfası da dahil olmak üzere tüm kanallardan duyuracağız." dedi.

"Otel işletmeleri için de sertifikasyon süreçlerini Mayıs ayı itibarıyla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu sertifikasyonu alan tesisleri 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla bakanlığımız web sayfası da dahil olmak üzere tüm kanallardan duyuracağız." dedi.

Bakan Ersoy yapılan değişikliklerde açık büfeler konusunda şunları söyledi:

Açık büfelerde sunum şekli değişecek, siz almıyorsunuz sadece sunum şekli değişecek. Siz söyleyeceksiniz ne kadar isterseniz aşçı verecek. O sağlığın bir kriteri var."

Açık büfelerde sunum şekli değişecek, siz almıyorsunuz sadece sunum şekli değişecek. Siz söyleyeceksiniz ne kadar isterseniz aşçı verecek. O sağlığın bir kriteri var." dedi.