İspanya'da annesi ve dedesiyle 2017'de gittiği tatilde 11 yaşındayken ortadan kaybolan İngiliz Alex Batty, yıllar sonra sıra dışı bir hikayeyle ortaya çıktı.

17 yaşındaki İngiliz genç, 6 yıl sonra Fransa'da bulundu. Çarşamba sabahı Toulouse yakınlarında yağmur altında yürürken bir otomobil sürücüsü tarafından fark edilen Alex, sürücünün telefonunu kullanarak İngiltere'deki büyükannesine "Seni seviyorum, eve dönmek istiyorum" mesajı attı.

Sağlığının iyi durumda olduğu belirtilen gencin, yıllar boyunca kendisini alıkoyan ruhani bir topluluktan kaçtığı ve bulunmadan önce günlerce dağlarda yürüdüğü ortaya çıktı.

Alex'in "alternatif yaşam" arayışındaki annesi ve büyükbabası tarafından kaçırıldığı düşünülüyor.

İngiliz basını, gencin kendisini bulan kişiye "12 yaşındayken annem beni kaçırdı" dediğini aktardı. Alex'in çocukken tatile gittiği annesi Melanie ve dedesi David tarafından önce İspanya'da kalabalık lüks bir eve, sonra da Pirene Dağları'nda çadırlarda yaşayan spirittüel bir topluluğa götürüldüğü belirtildi. 

Pireneler'in eteklerindeki bölge alternatif yaşam tarzları arayan insanların ilgi gösterdiği bir yer olarak biliniyor.

Gencin velayetine sahip olan büyükannesi Susan Caruana, daha önce torununun, kızı ve eski eşi tarafından kaçırılmış olabileceğini söylemişti. Caruana, Alex'i yetiştirme tarzı konusunda kızıyla sorun yaşadığını, "alternatif yaşam tarzını" benimseyen kızı ve eski eşinin çocuğun okula gitmesini istemediğini anlatmıştı.

Torununun bulunduğu haberiyle sevinç gözyaşlarına boğulan İngiliz kadın, "Çok mutluyum. Onunla konuştum ve durumu iyi. Bu büyük bir şok" dedi"

İngiliz polis sözcüsü de "Bu karmaşık ve uzun süredir devam eden bir soruşturma ve uygun koruma önlemlerini almanın yanı sıra daha fazla araştırma yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Fıccın Restaurant Yurt dışına Açılıyor Fıccın Restaurant Yurt dışına Açılıyor

Alex'in velayetine sahip olmayan anne ve büyükbabayı arama çalışmaları devam ediyor.